產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想請教生bb仔既mami.....

岩岩我呀e提我等bb6個月左右去割包皮
唔係第日大個先割既會好痛
其實係唔係一定要架
有無mami帶bb去割呀
諗起佢咁細個就痛我心都痛埋
但又驚第日大個先做會仲衰
點算好........
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

大宅

Re: 想請教生bb仔既mami.....

我隻大牛而家1歲7個月,無割呀~我問過睇開果個c+(兒科),佢話唔駛割哦~
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

禁止訪問

大宅

agree,大部分男仔都唔駛割ga,到佢大個,如果有需要先割都唔遲啦

男爵府

其實要唔要割係唔係細個就知架喇?
我呀e話佢個仔個時廿幾歲先割
佢話真係好痛
所以成日忍尿
如果bb割咁佢唔識忍尿會好d........
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

大宅

都係o個句,根本大部分人都唔需要割,你做乜無啦啦要佢捱一刀je。佢個仔要割唔代表你個仔要割ga,大個仔都話痛,何況佢咁細呢

子爵府

我問過健康院d姑娘,佢話無端端唔會割架,如果有需要都係到5,6years先割﹗

子爵府

好媽媽勳章

割唔割唔係亞e話,係要俾醫生睇左有無呢個必要.個個包皮有長短,第時長先做囉,無事就唔好搞咁多野,尤其是bb仔.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

renren 寫道:
割唔割唔係亞e話,係要俾醫生睇左有無呢個必要.個個包皮有長短,第時長先做囉,無事就唔好搞咁多野,尤其是bb仔.

超級同意!我個仔兩歲果陣成日"雀雀"痕,要see dr,有Dr.建議割包皮,但我唔想佢挨手術,再see返家庭E生,佢話只要做好基本清潔就唔會痕架啦,我提醒湊仔個印姐沖凉要洗雀仔,之後就一天光晒!
又唔係原始部落,無事無幹,做乜割自己個仔呀?!

大宅

係有需要先割的,因為要全身痳醉.
我個仔

大宅

我從來都冇接觸過男B, 之前老公同阿B沖涼都說阿B好似有D問題, 不過我再去健康院問過, 原來男B好多都係, 要大D 睇定D先知駛不駛割...

首頁

尾頁

跳至