潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

去飲的one-piece, 襯咩鞋呢﹖

謝謝﹗

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Re: 去飲的one-piece, 襯咩鞋呢﹖

咩色? 長度?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

禁止訪問

大宅

未買到呀, 我見到果d係及膝, 絨料, 咁可唔可以襯boot呢﹖阿哥結婚。謝謝﹗

emmypun 寫道:
咩色? 長度?

大宅

請問幾多錢呀﹖有冇相睇呀﹖online買怕唔怕唔fit size架﹖謝謝﹗

conniechan1975 寫道:
i just buy 2 pairs from online

1 is silver colour like slipper

1 is black colour traditional high heel
該用戶已被刪除

大宅

wear high heel ....
Please DO NOT wear BOOTS!!!!!

Hong Kong is the only place to see people wear boots to wedding..... Some even wear fancy night dress with Boots!!!

I don't see this in Japan, France, US or Italy... WHY WHY WHY???? where did you learn this???

I don't care whether you spend $5000 on your boots...

It's NOT APPROPREIATE.... and sorry to say... NO TASTE!!!!

(Unless you're attending cow boy/girl theme wedding!)

大宅

one piece 著boots........又真係怪左d呢...
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

珊瑚宮

好媽媽勳章

我去飲又係諗住着one piece,但我就買咗對金色好in嘅高踭鞋着

大宅

manicheung 寫道:
我去飲又係諗住着one piece,但我就買咗對金色好in嘅高踭鞋着

SOUNDS GOOD!!!!

禁止訪問

男爵府

2019勳章

我覺得襯高跟鞋好好多!
最少三吋,可以尖頭或少少圓頭都好好睇!

大宅

好苦惱呀, 我對腳唔靚, 又thin, 最近仲生晒d粒粒, 抓損晒, 我著唔到高跟鞋架....

咁可唔可以買條長既one-piece呢﹖但係我仲未搵到呀﹗我5呎5。:-( :-(

millmill 寫道:
我覺得襯高跟鞋好好多!
最少三吋,可以尖頭或少少圓頭都好好睇!

珊瑚宮

好媽媽勳章

[quote]
齊悅 寫道:
好苦惱呀, 我對腳唔靚, 又thin, 最近仲生晒d粒粒, 抓損晒, 我著唔到高跟鞋架....

咁可唔可以買條長既one-piece呢﹖但係我仲未搵到呀﹗我5呎5。:-( :-(

着絲袜得唔得啊,5呎5嘅高度好好吖着2-3吋高跟鞋 so good

大宅

穿boot襯one-piece dress會好型.我伴娘o個時都係咁,D人都話型.

男爵府

其實穿boot襯one-piece dress都可以好型, 但要睇下你條裙係什麼款, 如果比較成熟的款, 就襯番高跟鞋好D....

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

其實katy都講得岩架.....去飲著boots真係幾9唔搭8架~~始終都係一對high heels係最得體架!! 可能係香港d女仔慣左平時出街係咁, 連去飲都係一樣, 有d可能覺得對腳唔靚, 著boots就perfect, 可以cover到啦.....
唔, 其實如果對腳唔靚, 可以考慮下著絲襪丫, or 搽d concealer去遮遮......還掂你都未買, 有d one piece + 黑色 (但唔實色)既絲襪再 + high heels 都會係 perfect match 黎架, 我好多朋友都係咁架 !! 睇你點去揀啦!

大宅

ccps 寫道:
其實穿boot襯one-piece dress都可以好型, 但要睇下你條裙係什麼款, 如果比較成熟的款, 就襯番高跟鞋好D....

yes, but if you're bride's maid or family .... you must be more formal ...
I think nowadays HK people don't know how to respect the ' occassion' anymore... I even saw some people wearing jeans to wedding... ( maybe they thought they wear an expensive jeans... but it doesn't equal to formal) jeans is jeans ... even a $10000 jeans is still jeans.

like boots is boots... not approperiate for wedding ....
yes, 可以好型.... but you may want to save 型 is other occasion.

大宅

主人家梗係要執到正啦!一定襯high heel

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

如果係主人家, 當然最好都係著得裝重d好啦, 買對黑色3吋啦, 百搭ma.
Clicquot 寫道:
主人家梗係要執到正啦!一定襯high heel

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

首頁

尾頁

跳至
熱門主題