產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有冇媽咪知如廿幾歲去政府做產檢係咪唔會做"唐氏綜合"既抽血 & 度頸皮檢查o家?

因我今日第一次去產檢, 姑娘同我講~如我要check"唐氏綜合"既抽血 & 度頸皮檢查, 就要自費去check, 仲要個檢查要成千幾蚊, 我想知係咪宜家每一間醫院未夠35歲既媽咪都要自費去check 定係只係我去個間先冇d個服務?? 如醫院真係冇d個服務, 咁我想知你地係去邊度check o家?? 大約幾多錢?? 包d咩檢查o家? thanks

大宅

Re: 請問有冇媽咪知如廿幾歲去政府做產檢係咪唔會做"唐氏綜合"既抽血 & 度頸皮檢

我係屯門醫院產檢,醫生都係甘講.仲話你甘後生都唔使啦.
不過如果你擔心的話就自己去私家CHECK啦.
我都係問過價錢覺得太貴,再加上我又覺得無乜必要,所以寧願留番D錢來買BB野好過啦.好多人都無CHECK啦.BB出世麻一樣健健康康.

我下個月就生得啦,希望大家都生個肥肥白白而又健健康康的BB啦!
http://hk.myblog.yahoo.com/jessie-bb

複式洋房

Re: 請問有冇媽咪知如廿幾歲去政府做產檢係咪唔會做"唐氏綜合"既抽血 & 度頸皮檢

政府医院要over35先有得做,好似係做抽胎水,而不是唐氏綜合test的,所以under 35都係自己去比錢做,如果你想做唐氏綜合篩選,以我所知係威院及贊育都有,大約一千元,如做抽胎水or抽絨毛的話就好多私家医生都有做,價錢就各不同,你要自己問下。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

東區醫院及聯合醫院可自費$450做, 其他醫院一概無.

希望每天開心渡過 ;-)

伯爵府

要你自己提出先可以做,但要俾錢...

男爵府

2019勳章

我都問過d fd~ 佢地話你未夠35就唔會比你照。叫我自己去c+照

公爵府

好媽媽勳章

OSCAR並不在產檢服務範圍 - 無論你幾多歲, 要做都要自費.
如果係高齡就會主動幫你排, 但都要比錢 (我在廣華做產檢, 只抽血不驗hcg, 盛惠$450, 係由港大負責化驗及提供報告, 只會說是高危或低危, 沒有比率睇).

亦可去以下地點做, $950, 即日有報告 :威爾斯親王醫院李嘉誠婦產科產前診斷組
呢個小組出的報告係詳細好多.

但只能在11-13週6日之內做, 所以要快手約, 好full架!

MrsTing 寫道:
因我今日第一次去產檢, 姑娘同我講~如我要check"唐氏綜合"既抽血 & 度頸皮檢查, 就要自費去check, 仲要個檢查要成千幾蚊, 我想知係咪宜家每一間醫院未夠35歲既媽咪都要自費去check 定係只係我去個間先冇d個服務?? 如醫院真係冇d個服務, 咁我想知你地係去邊度check o家?? 大約幾多錢?? 包d咩檢查o家? thanks

男爵府

我今日去贊育, 佢同我講如做既話要比$1230
仲要叫我快d book. so我想知出面照超聲波 + 抽血係幾多錢? 我生個仔個時佢都會幫我抽血 & 度頸皮化驗有冇"唐氏".
宜家樣樣都要錢, 我問個姑娘佢話宜家照超聲波都要睇個醫生比唔比照. 仲要今日有2個姑娘同我講"今時唔同往日", 我去檢查個時計賣我得幾個香港人咋.唉~~~都唔知生個時洗唔洗訓走廊添 :-(

複式洋房

mud 寫道:
政府医院要over35先有得做,好似係做抽胎水,而不是唐氏綜合test的,所以under 35都係自己去比錢做,如果你想做唐氏綜合篩選,以我所知係威院及贊育都有,大約一千元,如做抽胎水or抽絨毛的話就好多私家医生都有做,價錢就各不同,你要自己問下。

No, over 35 also need to pay in 政府医院...NOT free of charge

複式洋房

I recommend 威爾斯...good ar

ellawyc 寫道:
OSCAR並不在產檢服務範圍 - 無論你幾多歲, 要做都要自費.
如果係高齡就會主動幫你排, 但都要比錢 (我在廣華做產檢, 只抽血不驗hcg, 盛惠$450, 係由港大負責化驗及提供報告, 只會說是高危或低危, 沒有比率睇).

亦可去以下地點做, $950, 即日有報告 :威爾斯親王醫院李嘉誠婦產科產前診斷組
呢個小組出的報告係詳細好多.

但只能在11-13週6日之內做, 所以要快手約, 好full架!

[quote]
MrsTing 寫道:
[/quote]

禁止訪問

環保接龍勳章

男爵府

我都有打過去東區, 佢話一定要o係佢個度生先可以去佢個度check :-(

首頁

尾頁

跳至