跳至

首頁

尾頁

禁止發言

畀面勳章

bb成日飲完奶先打(司嗌),點算?

別墅

Re: bb成日飲完奶先打(司嗌),點算?

我個b都係呀 :-( 姑娘話一係比佢飲多兩啖奶,一係整喊佢 :tongue: 一係由得佢喎

大宅

我亞b都係咁,多數整喊佢,等佢唔打囉,有時覺得好慘架...冇啦啦整喊佢.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我個b都係咁,比多兩啖奶/水佢飲又唔領情。整喊佢又唔捨得。

我有諗過係咪佢飲完奶無嘔風就番低問題,但好多時掃風掃成粒鐘都唔嘔風(姑娘話我掃風方法),而佢就有好多屁屁,又見佢自己打c-egg打一陣就會唔再egg,所以最終見佢打c-egg都當無事算數。

大宅

我個b都同你一模一樣呀, 食完就打c-egg
飲多兩啖奶又唔肯, 整喊佢我又好心痛
結果我都係見佢打一陣就ok, 我都係由佢打, 當無事
不過長期係咁會唔會唔好呢 ?

大宅

我囡囡都係咁...上次返健康院問醫生...
醫生話BB飽就會打司嗌"....所以通常飲完奶奶就會打"..
佢話囡囡唔會覺得唔舒服....唔洗擔心"...唔洗做0的咩....
所以我通常都會唔理佢....囡囡打一陣(大約5分鐘)佢就自己會停止~....

伯爵府

我都問過健康院姑娘, 佢話唔洗理喎, 不過有時見亞仔打c egg好似好辛苦咁, 但又幫唔到佢, 好心痛啫 :-(

伯爵府

我見親囡囡打c egg, 我都會比小小水佢飲, 飲左水之後就冇打架喇.

大宅

我諗BB打司嗌應該唔辛苦架...
因為我囡囡有時訓左覺都會打嗌...
但係就唔見佢打醒....所以我只會一直觀察佢...
通常5分鐘左右佢自己就會無事"...

[quote]
vf2006 寫道:
我都問過健康院姑娘, 佢話唔洗理喎, 不過有時見亞仔打c egg好似好辛苦咁, 但又幫唔到佢, 好心痛

大宅

各位靚媽,
打(司嗌)...放心啦...大過左就冇咩嫁喇....
打(司嗌)時,畀bb訓下,一會就ok ga la....
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

首頁

尾頁

跳至