母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

兩日冇poo poo

BB 食人奶,但已兩日冇poo poo,點解?點算好?

男爵府

Re: 兩日冇poo poo

因為人奶容易吸收,冇poo poo唔緊要,只要夠濕片就冇問題
啦,我個女試過6日冇poo poo.

別墅

但係佢同時又好似唔多想飲奶,會唔會同佢冇得poo有關?

潮流媽咪 寫道:
因為人奶容易吸收,冇poo poo唔緊要,只要夠濕片就冇問題

大宅

佢有冇放屁屁呀? 飲人奶唔係日日有架, 如有放屁屁你就可放心. 我女以前試個十日, 初為人母, 當時好驚走去睇醫生, 個醫生都係比咗便利通我女, 等佢放poo poo. 原來健康院姑娘話唔洗驚架. 早知唔去睇醫生.

大宅

我個囡囡都係3-4日先有一次便便, 但就成日放D臭到死既臭屁 (好似大人食濟左既味), 咁樣又有無問題既呢!?

別墅

我呀囡都成4 至5先poo poo,唔怕架!!只要玩得食得就OK!!
8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

複式洋房

我bb都試過7日無poo poo后來看醫生, 他用手指揷入去刺激他才有, 有時他們是這樣的!!!

大宅

alicedickson

你bb同我個仔一樣,有入無出又唔係好想食奶,中醫就話因為D大大頂住所以唔食奶,西醫話吸收得好所以未必日日有,佢話留意住BB有重到就OK啦!

大宅

囝囝最長5日, 1個星期都有1次2日先便便. 只要肚仔冇硬就ok

伯爵府

我個bb剛滿月,全人奶,每天最少4次poo poo,係咪多得濟

潮流媽咪 寫道:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊