跳至

首頁

尾頁

別墅

有無痔瘡問題呀??

我昨日去完廁所, 發現肛門附近有粒好大粒肉突o左出黎(好似尾指咁大), 嚇死我呀, 我最初以為痾o左條腸出黎呀,哈哈.... 今早一早就去睇醫生, 醫生話係痔瘡呀, 佢話好多孕婦都有o架...但而家真係好痛呀, 又唔敢去大, 驚痾大粒o左, 你o地有無呢個問題呀, 有無辦法呀?

大宅

Re: 有無痔瘡問題呀??

我都有 :-( 不過健康院個姑娘話唔係咩特別野喎, 只要"食多d疏菜生果盡量keep住有便便"就ok架喇, 生左先算喎... 佢話
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

人地話生完bb就會自動好返架啦~

別墅

我都有呀, 我家姐係護士, 佢教我可以用手指將佢篤番入 pat pat, 越入越好, 雖然每次柯完便便佢又會走番出黎, 但唔使成日有 d 野頂住個 pat pat 會舒服 d, 同埋平時盡量用 d 力去夾實個 pat pat, 佢話平常人有就最好打平躺睡, 咁就唔會走出黎, 但我地有左只可以側睡就無法啦.

佢有朋友係, 生 bb 後順便醫生同佢割左, 係好小的手術.

別墅

oh, 要生完先好返........... :-( :-(

但我有d出血呀, 成日都要睇下係唔係見紅, 好擔心呀~~另外知唔知可唔可以塗藥膏o架??

男爵府

好媽媽勳章

e_elhying,
如果有血出, 你產檢嗰陣順便問c+醫生攞藥膏搽(唔知政府有冇?), 依家做唔到d乜, 生完先再理.

別墅

我上網睇過, 好似呢種痔瘡係無藥可以醫的, 只要大便順番就無事, 但我地有 bb 又唔同, 係因為 bb 壓住攪到咁, 所以都係要等生完先攪得番好 ga.

首頁

尾頁

跳至