論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

菲傭返教會係church of god...話要留長頭髮!?!?

請問有無僱主個工人都係返哩個教會!? 如有, 咁你的工人是否堅持要長髮及腰 ...我工人黎左一個月, 剛出左糧叫佢keep短少少, 去到膊頭至加拿大位置...佢好難為佢咁 ?-( 話因為宗教喎...

我話我上個工人(印), 我要佢keep住短架...你, 已經好好...我又唔係要你短髮 ...
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 菲傭返教會係church of god...話要留長頭髮!?!?

吓.................信教與否同佢長/短髮有乜關係啊,佢自己想流咋吓嘛

大宅

Re: 菲傭返教會係church of god...話要留長頭髮!?!?

點解要咁長呀. 越長越誠懇呀?

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

雖然我唔係基督徒,但我都覺得正派教會唔會有d咁既野. 我bun都係信教,但佢都唔會留頭髮/做d怪野.

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

醒目開學勳章

不如自己直接打電話去教會check吓,然後〔玩督爆〕啦!! 

depends你有冇人質(bb)在工人手上,才決定以咩態度督爆佢.

但始終要小心此人,咁快就想作反.

施晴媽咪 寫道:
請問有無僱主個工人都係返哩個教會!? 如有, 咁你的工人是否堅持要長髮及腰 ...我工人黎左一個月, 剛出左糧叫佢keep短少少, 去到膊頭至加拿大位置...佢好難為佢咁 ?-( 話因為宗教喎...

我話我上個工人(印), 我要佢keep住短架...你, 已經好好...我又唔係要你短髮 ...
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

男爵府

好媽媽勳章

多謝大家的意見 ...咁我會堅持要佢剪短d...佢講出哩個理由時, 我直頭話你唔好呃我; 我唔相信 :tongue:

我會留意住佢有無剪髮, 態度是否合作...或者佢再用宗教做藉口, 我就話返佢知 "我都好信我的宗教, 係唔容許聘用的工人留長髮及腰"
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

首頁

尾頁

跳至