跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家有無呼吸困難, 焦慮....?

各位, 最近我好似突然呼吸困難, 個心臟好似跳得好快, 但轉頭又會無事....

另外, 呢排無論大小事項, 都會比以前用多好多精神去處理, 當遇到難題既時候, 成個人好似好焦慮咁....

而且, 個人仲變得好多疑咁....

總之, 覺我自己好怪.... 好似呢兩日咁, 吾知點解bb向肚內活動得好嚴重, 無時無刻都令到我感覺難受.... 就係因為咁, 我又會好似不能呼吸...

你地會吾會咁呢??

別墅

Re: 請問大家有無呼吸困難, 焦慮....?

ME TOO~`最近呼吸困難,心跳得好快..it happens like when i was sleeping, sitting down....comes and goes.. i told my dr. but she said that's normal, because the baby is increasing. add oil la there's about 2 more months until our baby is born!
din0601 寫道:
各位, 最近我好似突然呼吸困難, 個心臟好似跳得好快, 但轉頭又會無事....

另外, 呢排無論大小事項, 都會比以前用多好多精神去處理, 當遇到難題既時候, 成個人好似好焦慮咁....

而且, 個人仲變得好多疑咁....

總之, 覺我自己好怪.... 好似呢兩日咁, 吾知點解bb向肚內活動得好嚴重, 無時無刻都令到我感覺難受.... 就係因為咁, 我又會好似不能呼吸...

你地會吾會咁呢??
:wink: :wink:

別墅

me three !
但為了bb太家要放鬆心情,我近排太仔開始考試,要督促佢
温習,心情比平日更易發猛,但我都成日提醒自己要放鬆,加上要做日常家務,未到下午六點腰酸背痛已開始,所以我都盡量爭取休息及行動慢d。

複式洋房

要幫仔仔溫書都好勞心勞力~

不如只完成最基本o既家務, 經濟許可的話, 請個鐘點, 每星期來一次幫輕下自己, 馱 bb 已經夠腰酸背痛喇~

保重呀!

洋房

我都會呢!

我從上個月開始有時就會突然感到呼吸困難,胸悶,甚至是痛的狀況,後來上網查詢,發現是懷孕後期的正常狀況,沒關係啦!

大宅

Re: 我都會呢!

oh, 原來係咁....

希望呢兩個月快o的過.. 好快就可以回復正常lu....

子爵府

好媽媽勳章

YES,我個醫生都是這樣講, 佢話因為bb壓住個肚,令到血液流動都唔好, 所以會有這些反應, 佢話個無辦法, 只有等到阿b出世才會無事的.

民房

我5個幾月就開始有時心跳得快同呼吸困難, 可能個肚大得比其他人快所以咁早就出現呢個問題. 坐底個時最容易有呢個現象. 呼吸唔倒嗰時真係好辛苦, 好似想暈咁. 要解開托腹帶同個bra先至好d.
come and see our baby -->> http://framophic.com/blog/
該用戶已被刪除

大宅

有時同朋友一時之間講得太多野, 或者行完樓梯, 都會有少少氣喘, 不過通常抖一陣間就冇事. :-P

首頁

尾頁

跳至