跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb 出世著什麼?

你們買了bb衫未呀? 請問bb出世後, 頭1至2個月著什麼呀, 好似聽人講著和尚袍. ? 要買定幾多至夠呢?

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: bb 出世著什麼?

my 99 told me to buy 6-8和尚袍, all white.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

6-8件夠2日著咋... 仲要日日洗~~~

男爵府

我都係買左8件咋, 咁要幾多件

男爵府

如果唔想日日洗, 要預幾多? 駛唔駛買褲仔 重有紗巾要買幾多先夠 好多問題, 請多多指教
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

好彩唔嘔奶, 唔高空射尿就1日2件O者, 但係上述情況周不時出現, 我O個陣預O左一打和尚袍, 仲有幾件面衫(包腳兔袍), 半打包腳長衭仔... 紗巾兩三打無壞, 因為食奶餵水要用, 沖涼又要用, 抹汗又要用... 仲有大少少食住紗巾

別墅

我個大仔個時成日嘔奶同漏屎,紗巾一日用成廿幾條,衫就一日換4套....
沙巾我諗最少買定60條,和尚抱蛤喇衣兩用衫12件,沖涼後抹身大毛巾3條,綿背心4件(涼o既時候著係面)....

男爵府

60條沙巾 好似多左D, 基本上我覺得一打都夠, BB野最好日日洗, 嘔奶除左有菌, 陣味都唔好聞, 沙巾好快乾, 上奏浪下奏就用得!

初生嬰最好就係著和尚袍包大毛巾, 反而褲仔唔係好用到, 因為初生都唔會點郁, 同埋和尚袍方便換片, 尤其人奶BB, 真係餐餐食完都會開大.

我個人覺得用大毛巾包初生嬰, 比現成的包被好用, 因為包被面積有限, 預先車定的魔術貼位, 未必合個個BB身型, 反而大毛巾可以包得好實, 仲可以有位攝響阿B後面, 唔驚走晒出黎!

首頁

尾頁

跳至