跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇BB開始認人?

喂喂,有冇BB開始認人呀? 我囡唔肯俾其他人抱,只肯俾常抱開果几個抱. D人就算唔抱對住佢講

男爵府

Re: 有冇BB開始認人?

SYCmum

認人仲未知識唔識呀~
不過佢家姐一同佢玩就好鬼開心 係咪都同家姐笑 仲笑到卡卡聲tim...我地同佢玩都冇笑得咁大聲
唔知咁 算唔算識認人呢?
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

子爵府

same

大宅

我個囡未識認人喎...

男爵府

畀面勳章

我個女識人都好耐喇~
佢都算叫做肯跟人~
有時跟跟下會發脾4,喊到勁惡.
但我一抱返上手,佢就認得我會即刻收聲~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

我個女都ok識la, 有d唔係成日見嘅親戚抱佢, 佢都會扁咀之後放聲大喊!

大宅

認呀,三個幾四個月時便認人了。初初係鄉下仔,見到人多都喊,現在每日我奶奶都會同佢行下公園行下街,現在好多了。

佢係慢熱形,要我地抱住佢同人玩,熟左就可以比人抱。有時人地抱住時睇到我地的話,仲可以玩耐d 添。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我臭b見到我同c6最開心!

別墅

今日憫澄見到叔叔一路喊一路啤住佢.青到叔叔勁無奈.

大宅

我仔仔識人識到不得了,特別係夜晚7點後....佢除左我邊個都唔會要........抱親佢都喊

侯爵府

我個仔都識左一段時間喇,初初都係淨係我抱先得,而家好左喇,只要我仲係佢視線範圍,就第二個人抱都ok,今日帶佢去朋友屋企,比uncle同auntie抱都肯就範,auntie同佢玩佢都笑得好開心添,終於有進步,唔再鄉下仔喇

不過比人嚇親,扭訓或心情唔好,最終都係要搵番我,係得我先攪得佢掂,一抱即收聲

複式洋房

認得工人姊姊,佢笑得好鬼甜 :-( 見到我就無嘜 :-( :-(
http://hk.myblog.yahoo.com/haroldslam

男爵府

畀面勳章

佢扭眼訓就唔肯跟爸爸,係要我抱先得~

男爵府

洛紫 寫道:
我個女識人都好耐喇~
佢都算叫做肯跟人~
有時跟跟下會發脾4,喊到勁惡.
但我一抱返上手,佢就認得我會即刻收聲~

me2

別墅

我個B

大宅

kamkwok 寫道:
我個B鰠一個月前已經開始識識懐認人,佢都鰠慢熱果隻,要同人玩熟鰦就可以比人抱,點知宜家仲利害! 尋日同佢去D朋友仔鮋birthday party到,初初去到都已經週圍望(因為有好多人),點知佢俾人抱多兩抱就喊到收唔到聲,搞到成半間麥當當鮋人都聽到哂...幾失禮呀! 其實婆婆每日都有同佢落街,都唔知佢做咩無端端咁?? ?-(

人多同埋環境嘈會令BB 感到不安, 我個B 都試過咁, 帶佢行吉之島, d sales 姐姐幾個咁圍住同佢講野, 佢玩玩下就發脾氣喊, 真係尷尬呀當時, 不過慢慢就會好少少, 無咁鄉下仔.

大宅

哈!
我c6抱亞仔時,衰仔喊到拆天咁,但當我一抱時,就唔喊,我咪同c6講個仔唔鐘意你抱,c6唔信我講,終於我地試過幾次都係咁,c6好唔開心話 - 大又係咁細又係咁
[url=http://lilypie.com][/url

大宅

初頭仲以為淇淇唔識架,點之有晚佢係度cry,一見到麻麻即刻扁咀,原來要麻麻抱先得....攪到我地2公婆幾冇引

複式洋房

哈哈!
我發覺大多數阿媽

複式洋房

我個女兩個多月已經認人啦!之前搭地鐵仲衰,一上車哭到下車!依家好左好多,只要係我手上都無問題,一過手就...拆天
Emily Blog 請你也來分享小雪的生活點滴 出售bb衫&口水肩,請按網址進入

首頁

尾頁

跳至