跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡去完夜街夜晚失控

恩恩之前淥親有成個月無去街,呢幾日開始去下街,昨晚第一次去夜街,我地去左尖沙咀,點知佢夜晚返到屋企,好似過度活躍咁,唔肯瞓覺,跟住就喊得好淒涼,佢未試過咁喊,嚇到我同老公好驚.
我想問各位bb係咪嚇親,可以點做?食保嬰丹嗎?
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

洋房

Re: 囡囡去完夜街夜晚失控

如果真係嚇親,應該食珍珠粉好d啊....

別墅

下次去夜街返到屋企時要拍一拍佢個心口然後同佢講我地返到屋企啦!

別墅

你可以比 baby 試下余仁生 珍珠未,買三枝 $38/枝。睡前大約一小時比 baby 食。
起初我都係半信半疑。但因為 bb 打完 6 in 1 發高燒,之後好 cranky, 成日都驚同哭.今日係第三晚試,佢吃完第一日睡得好好,第二晚就超好,因為半夜完全沒有 wee wee,一起身即刻去 (好好笑)。
你可以一試,但要買余仁生呀,係 100% pearl power。我唔信其他 brand 的。

但 make sure 你 baby 沒有 GP6D deficiency 先好食。

大宅

Jamom,
等我今日去余仁生買珍珠未先,佢真係去完街之後有d唔同,扭計左好多,又成日發開口夢,要同佢定定驚先得.
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

別墅

mingcatbb,
希望 work for your baby.
遲 d 上黎分享下 =)

複式洋房

What's GP6D deficiency

別墅

我都想知呀

maggiekfma 寫道:
[size=small]Cammy

子爵府

畀面勳章

狗姐 寫道:
我都想知呀

[quote]
maggiekfma 寫道:
[/quote]
我都聽過下, 我朋友兩個仔仔都有架,
只係知道唔食得唔聞得有薄荷既野, 唔食得蠶豆....

別墅

G6PD deficiency --- 其實每位 baby 出世時,醫院會替 baby 做測試。所以如果不幸地 baby 係有,你地一定會被通知。
至於解釋,G6PD 的作用係 maintain 紅血球的穩定,減少紅血球受侵襲時被破壞的一種酵素。
因為病者在接觸到一d物質時會有產生溶血的情況,所以要好小心。Especially 係藥物,包括中藥。

大宅

mingcatbb ,

唔使太擔心!因為bb突然見到好多生面孔及事物,一時間未能適應.導至晚上發噩夢或睡不著.我大仔就嚟6歲,有時日頭玩得太颠都會咁樣.

我比余仁生保嬰丹佢食,好掂架萬試萬寧

大宅

我記得比比兩二三個月大時,兇完放街都係咁,不過只係果一晚,第二晚就無事.
但呢排就夜晚成日醒,一晚醒成10次,同大叫,:-( :-( 我星期六買咗保嬰丹俾比比食,食咗兩日,每次半樽,呢兩晚又真係好d,雖然都有醒,但就係一兩次,好快可以瞓番.

民房

我個人覺得BB唔好食太多藥好D。
每次去完街街回家或者玩得太颠之後,比D時候同BB一起冷靜下來會唔唔好D,(一起唱D靜D歌仔)

首頁

尾頁

跳至