意見反饋
義工
[2005年] 妹豬好似有病........(我又病埋一份喇>.

大宅

國民生產總值:3665

妹豬好似有病........(我又病埋一份喇>.<)

琴日我帶妹豬出日日土旺角見我亞麻,之後跟亞媽返沙田,囡囡果時仲好精神,係亞媽屋企自己行黎行去,行左半個鐘,之後食奶訓一陣,亞媽摸到佢到佢對腳仔好熱,好似有d燒,之後用口探針翼探,探到39度.....
之後即刻落街睇醫生,去到診所,姑娘幫佢耳探,得89度(冇燒),醫生睇過佢,佢又冇咩野,之後開左退燒藥俾妹豬.......
返到我屋企,食左藥就訓,今朝摸到佢頭仔仲熱,但係同佢探熱就冇燒(37度).........好奇怪........

咁我妹豬係唔係病左呀???? :-(

公爵府

國民生產總值:26214

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 妹豬好似有病........

如果食得玩得唔駛太緊張.
可能想病,但係未發出.妹豬有抵抗力,會無事的

子爵府

國民生產總值:14212

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 我的育兒心得勳章 開心吸收勳章

妹豬宜家點呀?好番D未呀?

大宅

琴晚就冇燒,但係今朝又燒啦,101度呀,食左醫生開既退燒藥同埋消炎止痛藥,而家又冇燒啦......

同埋呢幾日都唔肯食野,平時要食奶既時間,佢都唔食!!
好似琴日咁,2:30pm同99飲茶,佢冇咩食野,到夜晚7點都唔肯係奶,期間就只係玩,又唔訓.......

佢病得好怪,時燒時唔燒..........
:-( :-( :-(

公爵府

國民生產總值:26214

醒目開學勳章 畀面勳章

小朋友唔舒服係時燒時唔燒...
有無再睇醫生?

複式洋房

國民生產總值:452

熙熙都病左幾天. 有晚持續102度

食左消炎藥好一點. 但都未好返

大宅

wingyee_ma 寫道:
小朋友唔舒服係時燒時唔燒...
有無再睇醫生?

睇醫生果日,佢俾左兩隻藥我,話第一日keep住俾佢食退燒藥,如果第二日仲有燒就食埋隻消炎止痛!!!
妹豬比平時精神好多,唔係我叫佢都唔會訓晏訓!!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.