母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

奶粉轉母乳...可行嗎???

bb出世已經18日一路都飲奶粉,但尋日我見仲有母乳漏出黎,就俾bb試吓食...佢都肯食...其實我依家應唔應該試俾佢食多d人奶呢???

大宅

Re: 奶粉轉母乳...可行嗎???

應該,請繼續比BB 吮!

大宅

可以!
試吓比多d個bb啜, 會多奶d!
加油!

伯爵府

魅力王子

littlecar
when my son new born at hospital also eat power milk,
and later he come home i try to give him my milk,about 2weeks,i can full give my milk to him!!he eat breast milk to 13months ar~!
so u also can do ~work hard~
母乳good for baby n mami really

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

多謝您地既意見! 
我都考慮左一日,最終都係想bb健康d。頭先決定又試下俾bb啜,不過我相信我唔係有好多,佢都係鍾意啜先肯合作,之後再俾番奶粉。
我會慢慢試即,係由一日試一次開始,唔想太大壓力呀,甘係會唔會無用!

複式洋房

littlecar
你好勇敢,我好后悔在BB满月时断他的奶,希望你会坚持下去,一定要坚持下去!
愿全天下的人都幸福快乐http://photos.yahoo.com/yan.yan_1688澔b [20/8月出世3.6kg ]  [满月4.72kg]  [两个月5.94kg]    [三个月6.67kg]  [四个月7kg] :-D晞彤[29/12/07出世3.55KG][满月4.59KG][两个月5.55][四个月6.5]

大宅

LITTLECAR,

努力~你將會發現好你同你BB都幸福^^~加油!!
可惡呀!!憎死bk!!!!

男爵府

一日啜一次太少啦,如果BB肯啜,你可以每次都俾佢啜完先至補奶粉,如果BB唔合作,你都可以用泵泵出來。大腦係要收到訊息有需求先至會生產,如果你唔俾大腦訊息,佢就認為唔需要生產,慢慢就會冇奶啦。

男爵府

bbdou 寫道:
一日啜一次太少啦,如果BB肯啜,你可以每次都俾佢啜完先至補奶粉,如果BB唔合作,你都可以用泵泵出來。大腦係要收到訊息有需求先至會生產,如果你唔俾大腦訊息,佢就認為唔需要生產,慢慢就會冇奶啦。

係呀,仲要唔好比太多奶粉佢食,因為奶粉b好多時都成4個鐘先食一次,而人奶b就會食密d。咁佢食密d,啜多幾次,咁你又會容易d同快追返奶。初時會辛苦d,但遲d就會好enjoy家啦。努力呀!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊