意見反饋
義工

產前產後 今日: 0|主題: 240881

大肚會專登去睇中醫嗎??

男爵府

國民生產總值:9120

大肚會專登去睇中醫嗎??

去到點同個中醫講呀?

大宅

國民生產總值:3396

Re: 大肚會專登去睇中醫嗎??

我唔建議睇中醫, 驚佢唔知開d乜野比你, 我個c+話乜都食得, 只係唔好亂食藥, 包括中藥
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

別墅

國民生產總值:541

要找信得過的中醫師同佢講你有BB, 因為之前睇過中醫是想調理身體為生BB, 醫師開了中藥包括紅花, 但我知如有BB是不能服紅花, 後來睇另一位醫師, 我問她是否有BB不能服紅花, 她說不是, 於是我陀BB不敢再睇中醫.

大宅

國民生產總值:1456

我唔會,因我好怕中藥 :-(

大宅

國民生產總值:1358

如果無睇開的中醫,最好唔好睇.因為唔知佢地識唔識.小心d好.

別墅

國民生產總值:630

我一直都有一個相熟既中醫,有咗之後我都睇過3次。
最緊要搵一個註冊既,同埋一開始就要話俾個中醫知你有咗bb。

大宅

國民生產總值:1929

其實我覺得中醫唔係完全唔好...
只要你搵一個有信譽有口碑、經驗老的中醫師便
行了!! 因為始終有bb...所以小心d好...
我自己有keep住睇中醫...因為我個女睇開...
所以我大肚就跟住睇...因為我身體不嬲都好差...
加上上一胎可能坐月坐得唔好~

我打算今胎生完都會睇...當補下調理下~
*  願我兩個小寶貝身體健康、幸福快樂! *

複式洋房

國民生產總值:118

其實我覺得中醫都唔錯, 我這一胎都係中醫保住,因我身子極差,開頭成日肚痛和見紅(即作小產),睇西醫時,佢地只會比d止痛藥和叫你回家多d休息,但都係唔得,情況一路都無改善,心想唔得,我老公就話不如去睇中醫(睇開,不過有bb後無睇),後來當然係好好,食中藥無耐就唔再見紅,慢慢連肚痛都沒有了,我都食o左差不多三個幾月,現在已7個月,大小都好健康呀,所以我想最緊要個中醫同你夾,安胎藥唔怕飲o既 :lol:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.