論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印印收埋我的底褲......

早幾個星期我執櫃桶,掉了約10條又殘又舊的底褲,當時用垃圾袋連埋其他唔要的東西入住放係廚房垃圾桶側邊,今日心血來潮打開印印個櫃桶睇下,發現佢收埋果10條又殘又舊的底褲,你們話佢用來做咩?斷估佢都唔會著,因為佢平時唔會著我lee d咁密實,而且真係好殘,佢會唔會用來落降頭?

別墅

Re: 印印收埋我的底褲......

唔係呱 ?
你有無問下佢既用途?

大宅

我都想問佢,如果問佢,咪比佢知我剿過佢櫃桶law?
kakaloklok 寫道:
唔係呱 ?
你有無問下佢既用途?

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你有冇跟手"dum"咗佢? 咁私人o既嘢而且又咁殘, 無論咩用途佢都唔應該keep.

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YYB 寫道:
我都想問佢,如果問佢,咪比佢知我剿過佢櫃桶law?

我唔會問佢, 老實講, 問佢都唔會老實答你, 我會唔聲唔聲dum咗佢, 以後對佢加倍留意.

珍珠宮

佢地係好鍾意係垃圾桶搵我地唔要的野, 如見到好滿, 不過你話 underpants 好舊無理由要, 但可能她認為好靚呢, 唔想浪費.

複式洋房

D工人真係好鐘意執呀mum唔要既野。 我以前個呀印見我丟左個舊bra, 問我可唔可以俾佢,我梗係say no. 而家個呀賓都係咁。自此之後,我丟親乜野私人物件(衫褲鞋襪),全部自己拎去垃圾房,費事第日見到個工人著住我d衫揚來揚去。最怕有時自己唔記得,誤會係佢偷左我野,咁就無謂啦!

男爵府

我個印就好些,見我掉了些化妝品,問我可唔可以給她。我說唔得呢,因為係過了期又或者唔好我先會掉,如果唔係都keep住啦,所以我同她講,一定要掉,唔好俾我係家屋見番。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係咁話,最怕自己唔記得係比定係佢偷,咁就口頭鼻拗啦~
所以寧願捐出去都唔會比佢,乖既話咪會買件比佢囉

tchan123 寫道:
D工人真係好鐘意執呀mum唔要既野。 我以前個呀印見我丟左個舊bra, 問我可唔可以俾佢,我梗係say no. 而家個呀賓都係咁。自此之後,我丟親乜野私人物件(衫褲鞋襪),全部自己拎去垃圾房,費事第日見到個工人著住我d衫揚來揚去。最怕有時自己唔記得,誤會係佢偷左我野,咁就無謂啦!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

落降頭...可能有咁既可能, 留意一下佢來往信件, 特別係用印尼文寫既.

就算係都唔洗驚, 呢D野同中國人打小人一樣, 只係呃自己的行為...

伯爵府

俾我會唔擰番d under出黎自己dum出街的rubbish bin.

個工人見到無左d un都知咩事la, 唔通佢又咁大膽開口問妳係咪摷過佢藏埋妳掉了的un?

我掉野不嬲都會於工人day off時做, 或者小包小包返工擰出街掉/捐.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

偷底底真係幾得人驚. 我贊成lulu講,扔左佢,唔駛出聲,等佢自己搵唔番,都知發生咩事.

我bun會見我扔衫/鞋時會問我可唔可以比佢,我無所謂,因佢著唔到我size[我太肥] 佢比教會d fd.
但最緊要佢要出聲,因我唔鍾意佢靜靜雞收埋.

首頁

尾頁

跳至