論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印印拔掉錄影機電線.......

我地裝咗鏡頭+dvd機錄影個印印,之前試過擰個鏡頭攪到錄唔到,我話過佢之後唔敢攪。上星期我同c6因工作關係離開咗hk幾日,早上同夜晚我都有屋企人嚟幫手睇住bb,但下午4:00-6:00就得番印印同bb,我地咪set好每日下午4:00-6:00錄住佢,點知第二日,我係錄影帶睇到佢企圖想按熄錄影機,佢研究咗好耐唔成功,居然拔掉電線咩都錄唔到,如果係你地你地會點做?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 印印拔掉錄影機電線.......

一定出warning比佢.仲要錄住影黎warn佢,係鏡頭前講明呢餅帶您會keep住,因錄到佢企圖想按熄錄影機,佢研究咗好耐唔成功,居然拔掉電線.呢個情況令您不能接受.

大宅

一定要出warning letter, 俾佢知道你唔係好"恰",從呢件事你可以睇到佢唔受控制, 要有心理預備換工人, 因為佢會愈來愈唔聽話, 你忍佢表示無左佢唔得。

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

咁大膽 !!!

Agree that you should issue a warning letter to her....and....NEVER let her with your kid ALONE.....

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

醒目開學勳章

FA8866 寫道:
一定出warning比佢.仲要錄住影黎warn佢,係鏡頭前講明呢餅帶您會keep住,因錄到佢企圖想按熄錄影機,佢研究咗好耐唔成功,居然拔掉電線.呢個情況令您不能接受.

要兩手準備,下午得BB同佢一齊好危險,不如考慮換工人,係炒佢當日先錄住黎簽埋警告信同人工機票等。
因為好怕佢向BB報復,已經唔係錢的問題,係BB安全抵銷哂,好好考慮才決定,但警告信其實係一定要出,因為佢根本就有心當你傻瓜,仲要係趁你唔係度先搞,擺明大把野呃你,兩個鐘如果俾我係佢,我足夠可以搬走哂你全屋值錢野,仲要打包淨係放底你個BB一個係間屋度,準時搭飛機...唔係,係去另一個新僱主度都仲得,因為大把香港僱主等本地妹...咁講唔係想嚇你的,只係我其中一個最壞諗法。

大宅

各位高人,

請教warning letter應點寫好?同埋使唔使簽收?

洋房

you must give her warning letter. On the other hand, you have to know why she wanted to turn off the recorder. There must be a bad thing she had already done. Importantly, you cannot leave your bb alone with her anymore.

男爵府

哈囉!YYB.呢個工人唔老實.我之前印姐,開始曳曳時,就係long起我屋企電話,等我打唔入,一個月之后,我請咗菲姐啦.
快樂的甜芋快樂的甜芋

別墅

作死咩

男爵府

請問你用咩鏡頭?what brand name? model? how much?
thanks

YYB 寫道:
我地裝咗鏡頭+dvd機錄影個印印

別墅

有沒攪錯當緊係要警告佢啦
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

首頁

尾頁

跳至