意見反饋
義工

想生BB 今日: 3|主題: 99050

我已試過連續dodo三天,但都失敗....下次可以點好?

大宅

國民生產總值:2268

我已試過連續dodo三天,但都失敗....下次可以點好?

我的情況如下:cycle 32 (11月份用d仔第二個cycle)
mc -5days
----
36.50 day 10
36.44
36.25
36.50
36.29 day 14
36.15
36.39 day 16 (dodo)(d仔15:00開始有下最深色)
36.31 day 17 (dodo)(d仔15:48仍有下線深色)
36.22 day 18 (dodo)(d仔10:15已開始退色了)
36.51
36.75
36.85
36.68 day 22
36.67
36.87
36.59
36.82
36.66
36.91 day 28
36.76
36.62
36.66 day 31(today)
邊位好心人,教下我應該點好??????
但依兩天已開始有血絲了,今天day 31了,
請問我應幾時排卵呀?行房有錯嗎?
我還可以下次點行房好?

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

瑪瑙宮

國民生產總值:131289

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 我已試過連續dodo三天,但都失敗....下次可以點好?

你或者試下係下個cycle 隔日dodo , 如果好像今次情況, 可以係 day 16, 18, 20 . 有時候不能bingo 都有好多因素, 你已經做了你所做的, 唔好放棄. 如果試了3-6個月仍未能成功, 就要去睇醫生作詳細檢查

子爵府

國民生產總值:13746

Re: 我已試過連續dodo三天,但都失敗....下次可以點好?

試兩個月就咁心急.排卵紙唔係萬能,只不過提高機會率,你試多幾個月唔洗咁急既.運氣都好重要,唔係做就一定中,你既行房日之前係咪完全無做過????(即月經乾淨後),如果係都隔左好多日,精子既活躍度就會下降,如果太密集既行房精子既數量又會下降.

我建議你排卵日前唔好多過7日無行房,相反好密集式行房都唔好一星期兩三次都可以.

whywai 寫道:
我的情況如下:cycle 32 (11月份用d仔第二個cycle)
mc -5days
----
36.50 day 10
36.44
36.25
36.50
36.29 day 14
36.15
36.39 day 16 (dodo)(d仔15:00開始有下最深色)
36.31 day 17 (dodo)(d仔15:48仍有下線深色)
36.22 day 18 (dodo)(d仔10:15已開始退色了)
36.51
36.75
36.85
36.68 day 22
36.67
36.87
36.59
36.82
36.66
36.91 day 28
36.76
36.62
36.66 day 31(today)
邊位好心人,教下我應該點好??????
但依兩天已開始有血絲了,今天day 31了,
請問我應幾時排卵呀?行房有錯嗎?
我還可以下次點行房好?

大宅

[quote]
pollybell 寫道:

我建議你排卵日前唔好多過7日無行房,------> 請問是否唔好小過7天行房...?
相反好密集式行房都唔好一星期兩三次都可以----->每星期唔好多過三天行房?

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

侯爵府

國民生產總值:23641

Pollybell 意思係你m後直到day 16中間有無dodo過? 例如你 day 16 開始dodo, o甘對上一次dodo, 就最好係day16前既7日內. 即係 day 9 至day 14之間最好有dodo過, o甘排出左一次精子之後, 可以比幾日(最短2天)左右老公再做d 靚既精子出里.

[quote]
whywai 寫道:
[quote]
pollybell 寫道:

我建議你排卵日前唔好多過7日無行房,------> 請問是否唔好小過7天行房...?

大宅

jjwmkk,
我明了!
其實點到我突然間唔心急????我已由六月至八月在未用d仔情況下已開始dodo(上個月我翻查過6-8 月所dodo的日子其實唔啱),直到依兩個月先學人用埋d仔協助下,但至仍還想多d野了解下啫,我已經盡量relax下,但一到再次來經時我仲是比較多d野想檢討下,希望有所改進,下次成功啫!
無論點都好,我都多謝你地的意見,祝福大家!

複式洋房

國民生產總值:347

I tried for 6 months la~ did whatever we can + using test papers... yet... luck is not ready for me

下次可以點好?
go on trying and waiting together la

侯爵府

國民生產總值:23641

Re: 我w試過連續dodo三天,但都失敗....下次可以點好?

真係唔洗o甘緊張, 如果今次連dodo3日唔得, o甘就隔日囉!! 等老公隔日放精同做精, 精子都健康d!

記得唔好隔太耐唔做, 諗住等老公儲多d精喎. 最好就排卵日前3天左右(即係day13左右dodo一次先喇!!) 或者好似我o甘, day 9 dodo. day 13- day16連do 4日!! 就中左!!!

大宅

國民生產總值:1345

whywai,

你cycle係咪約30天? 下次試下隔日dodo即day12, day14, day16, day 18 機會可能會大d? 加埋用david仔 or 排卵捧, 加油

大宅

我依2次cycle是DAY32

babyling 寫道:
whywai,

你cycle係咪約30天? 下次試下隔日dodo即day12, day14, day16, day 18 機會可能會大d? 加埋用david仔 or 排卵捧, 加油

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.