跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

Re: 葵涌

係喎!大家X'MAS !& HAPPY NEW YEARS!
Carol & ocean,
明天可能唔出來,因為彤彤今朝流鼻水,睇咗醫生話佢感冒。 :lol: :lol: 所以要多D ,明天睇吓佢点先!費事傳染比你地小朋友!聽曰再電聯!
Carmen

民房

好嬲ar~
今日去房屋署個度睇個dx逼戶la~
之後我打俾區長~佢姓余ga~佢say 17.81平方米~3個人住都唔叫x逼戶~
態度又差wo~仲話我係剛剛申請到雙程落黎個d wo~
激到我ar~我係100%香港出世ga~

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

hihi!各位好!

ncm0525:
好似每人5.5平方米以下先可算x逼戶 我睇lift口通告嫁!

大宅

唏!我地樓下咪有D區議員ga!你試吓揾佢地幫手吖!又或者親身去房處啦!態度會好D掛!?

Carmen

子爵府

畀面勳章 親子達人勳章

hi!我住逸葵架 我想知邨內果幾間
幼稚園邊間好呀 ?是否非牟利?Thx

大宅

CARMEN,

彤彤點呀? 好返D沒有呀? 我地下之再約公園啦, 唔知彤彤有無掛住OCEAN呢? 哈哈!! 彤彤幾時又再返來呀? 祝彤彤早日康復!!!

大宅

ncm0525, 係啦, 你個單位有幾大呀? 你試吓上房署網址睇睇要咩條件 & 手續, 再打去問總辦事處搵職員問(佢地好似有個熱線電話的) 搵好晒d資料再去"大返"個區長, 你問返佢我使唔使"曬"張香港出世紙比你睇呀. 如你(指的是區長)好聲好氣向我解釋, 我心甘情願, 但你咁的態度, 想升職都幾難啦!!! & CARMEN都講得啱, 你試吓搵樓下的區議員問問, 睇吓佢有咩方法.

ncm0525 寫道:
好嬲ar~
今日去房屋署個度睇個dx逼戶la~
之後我打俾區長~佢姓余ga~佢say 17.81平方米~3個人住都唔叫x逼戶~
態度又差wo~仲話我係剛剛申請到雙程落黎個d wo~
激到我ar~我係100%香港出世ga~

大宅

gracehuikl,

HI, 你好! 囡囡幾多歲呀? 幾時讀幼稚園呀? 好似全完幾好喎, 而村內的1.循道衛理聯合教會亞斯理幼稚園 2.中華基督教會全完幼稚園 3.中華基督教青年會葵涌幼稚園 4.聖公會荊冕堂葵涌幼稚園 都全是非牟利的.
你亦可到以下網址 詳加參考 http://embhsc2.hkedcity.net/kindergarten/list.html
希望幫到你啦!!!
gracehuikl 寫道:
hi!我住逸葵架 我想知邨內果幾間
幼稚園邊間好呀 ?是否非牟利?Thx

大宅

HI, 各位, 最近台灣大地震, 攪到我無得上網, 無得用MSN, 有時連BK都上唔到呀, 上到又好難才可回應到, 最慘係接左D JOB返來做, 做唔到交唔到貨收唔到錢 :-( .係啦, 早幾日的聖誕節過得HAPPY嗎? 我想問有無人知邊度有畫畫的手袖&圍布買呀?

民房

唉~~都唔知幾時可以轉大d ge單位~
bb床都無位整ar~
我個度17.81~若果除3~每人住5.9~
我個d單位一入門就係張床la~邊度仲有位行~
但應該找邊個區議員好??我地個度好似有3個ga??
好逼ar~~ :-(

大宅

ncm0525, 食完tea返來啦, 講開tea, 我而家好肚餓呀, 我地樓下有(曉葵樓樓下 & 逸葵樓樓下的), 我本人覺得你搵逸葵樓樓下嗰個好d啦. 係感覺..............

但.....就算佢肯幫你調大d單位, 但都須要d時間喎, 閒閒地都要等一年半年的, 又可能未必會係新單位喎, 呢幾點你自己都要考慮喎.

你唔好成日諗呢個point呀, 當你唔開心時, 你肚入面個bb知架, 佢又會唔開心的, 咁對佢係唔好的, 你都唔想第時生個成日唔開心的bb啊!!

香港人放鬆d啦, 你可自我安慰, 比上不足, 比下有餘; 試想你現時連公屋單位都無, 要係出面捱貴租 or 好舊的舊樓幾伙人一齊共用廚厠, 已好得多了, 如你咁諗的話, 你會開心少少的, 唔多呀, 少少咁多啦!!!哈哈, 笑多d, 第時bb會成日對住你笑, 你就會好安慰的. 笑多d呀, 香港人!!!哈哈哈

大宅

嗱!我都同意Ocean講,放鬆d啦,船到橋頭自然直! :mrgreen:
我未搬來之前在官塘租樓住咗年,後尾申請公屋,一年後比東涌,我地唔要諗住好快有,咪租套房先,点知一住成年,你知嗎?你住個度都大過套房啦! :-( :-( 凑個女返來坐都冇地方咁濟呀!咪重慘! :-( :-( 好彩跟住就派呢度! 所以希望在明天麻! :mrgreen: 記住多D笑,我就好鐘意笑,所以我個女都時常笑!
Ocean,多謝你的問候,彤彤好返好多啦!佢早兩曰不停叫我找潼潼及Ocean仔落公園玩!叫足兩曰添! 但係我話費事傳染麻! 但下次放假彤彤要返學,要等農曆新年假期先得! :lol:
係呢!地震你Feel唔Feel到呀?我就Feel到2次!真係有D驚!
Carmen

男爵府

各位靚媽,

自從台灣大地震之後, 我就上唔到bk啦!!! 今日終於都上到, 但MSN仍然都係上唔到呀! 可憐~~

呢個聖誕假期日日都要留係屋企, 皆因我隻潼潼豬病左呀! 第一日咳, 第二日發燒, 第三日誘發支氣管炎, 要係診所比潼潼聞氧氣呀! 連續幾日晨早落去睇醫生, 攪到自己都幾乎病埋, 好彩仲頂得住~~經過呢幾日既休息, 潼潼已經好番好多了~~

另外, 我朋友比左幾佰個波波 (波波池果d) 我, 睇下邊位靚媽想要? 可免費送出.

大宅

Carol,做セ咁唔小心呀? 上次和你傾電話,你話潼潼有DD咳咋!点解後尾咁大濟? 要聞氧氣? :cry: 潼潼睇邊個醫生嫁?佢有冇瘦咗呀!真係聽見都有D心疼!以後你要小心D呀,因為佢咁病一病,氣管會比較弱,呢幾曰都凍,千其要小心喉嚨,唔好再冷親呀! 多D
至於大地震,我都上到BK,只係上唔到Yahoo!
Carmen

男爵府

Carmen
唉~~可能上星期某日, 潼潼晨早5點幾醒左, 我見湊唔番佢睡咪開支奶比佢食囉! 但佢食完無耐就嘔奶, 因佢當時係仰睡, 所以攪到頭髮, 枕頭同頸仔都濕哂, 你都知佢幾多頭髮架啦! 我試過幫佢抹, 但D奶漬抹唔甩, 咁我唯有冒住冷親佢既危險幫佢沖涼 (當時6點幾), 我已經開左暖爐, 應該係咁冷親佢囉! 醫生話D菌好勁呀! 所以攪成咁, 潼潼睇黃英傑架! 雖然佢病期間無乜點食奶及粥, 但我唔覺佢瘦左, 可能我日日對住佢唔覺呱.

大宅

carol,病菌呢家野真係防不勝防架,都未必關你事嘅.anyway,希望潼潼快啲好番啦!

男爵府

cathy,

傑傑呢張大頭相好型仔呀!!! 多謝你關心呀! 潼潼而家無乜野啦! 淨番少少咳同痰, 我已經帶佢覆多次診lu, 另外係余仁生買左猴棗散同保嬰丹, 等潼潼食完西藥就比佢清下D菌囉!!!

祝各位葵涌

民房

HI!
終於搵一個在線,我都是住在葵涌村呀!
hello!有冇得閒的媽咪呀!入來傾傾! :-? :-P

複式洋房

HELLO! 失咗咁多日蹤, 香港地冇電腦真係唔掂, 啱啱放完假返工先知你哋有function, miss 咗, 不過唔緊要, 大家住咁近(我住曉葵), 實有機嘅. 我成日都同阿囡喺樓下公園玩/踩單車, 可能我哋曾經擦身而過咖, 呀! 我星期六早上會喺樓下做義工咖, 可以搵我吖, 再唔係, PM我個mobile#你哋吖. Carmen, 我個囡細少少(22/5/01), but好老積, 又好惡, 我怕你哋d小朋友唔同佢玩咋. 哈哈!!

大宅

saralingling,
唔怕!而家的小朋友全部都好老積嫁啦!有D問題都唔識答佢!

下次聚會我諗要下個月啦,因為今個月我所有OFF彤彤都要返學!
Ocean,收到你的msn,thank you!我已send咗E-mail比Carol happy new year,但因唔知你的E-mail Add,所以叫Carol 幫我轉寄給你,收到嗎?
Carmen

首頁
23456...8

尾頁

跳至