跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2月初ga 媽咪開始煲薑醋未?

咁早就煲薑醋??
我上一胎時, 我媽咪 & 奶奶都係早一個月先開始煲, 應該今胎都係一樣.... 媽咪 & 奶奶 各煲10斤, 岩岩好屋企人食 同埋派俾親戚朋友... 諗起都好正... :lol: 但係我開刀, 有排都未食得.... :-( :-( :-(
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

禁止訪問

大宅

我仲末開始煲薑醋!!! 99鄉下唔食薑醋又唔洗派 but mami 話一定要有薑醋款客....仲要派比人.... 上胎煲咗25斤薑都唔夠 e+ 我 mami 雙眼又唔好, 隻脚又痛....我又唔想佢太操勞!!!! 我又唔食加上ヌ唔識整 我仲15 16唔知買現成定自己試下整 ?-( ?-( 有冇人可以話我 g 煲薑醋難唔難 因為要買成30斤都好$$$ 最主要係我又唔食...我想慳番D$$ lai 買其他嘢補身

男爵府

好媽媽勳章

我媽咪前日開始煲,佢買左25斤薑。

大宅

我媽咪都開始煲啦, 其實我都唔鍾意聞到薑醋味, 基本上我係唔食架, 呢d都係煲比朋友同埋公司同事食!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都訂咗10斤薑先媽咪話唔洗一次買咁多先,慢慢再加我响相熟的菜檔訂薑代刨皮加多少少錢大約10元以下,
八珍我之前睇過d價錢
5斤庄甜醋$105(另加$10元回樽)
10斤庄甜醋$210(另加$20元回樽)
2人份量豬腳蛋薑醋$40,6人份量豬腳蛋薑醋$210,12人份量豬腳蛋薑醋$400,及4人份量(丫)煲禮籃裝$160
或者可以買佢地加左薑個d醋自己回家再煲加豬腳同蛋.
價錢5斤庄甜醋薑$210及10斤庄甜醋薑$400
滿左$200可以送貨
希望大家媽媽有用

禁止訪問

別墅

我奶奶聖誕節開始煲,佢話時間夠架喇,而且比朋友食O個D可以到時再加,而家煲O個D係比大肚婆食O既。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

happystar
係丫我問八珍代刨薑要幾錢佢地要16元1斤,我媽咪屋企下面菜檔話9元至10元,不過唔留薑皮,因為菜檔d姨姨話現在唔係太多人用薑皮煲水沖涼,用米酒都得喎 ,係都可以試下問吓你屋企樓下d菜檔[quote]

首頁

尾頁

跳至