美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用機將精華素導入

我做 facial 個ba, 成日叫我做, 話吸收會好d, 但係一次過將可以用5日的精華素導入, 好似好浪費, 同埋對 skin 會否太重負擔呢? 有無人有可比d意見

洋房

Re: 用機將精華素導入

精華素放一種就ok啦,吳洗放5種嘩,你個美容師呃錢,千其吳好信.

男爵府

唔係放5種, 而係原本一支細size 精華素, 用搽既方法可以用5日, 但係用導入, 就一次過用晒佢, 咁係唔係好呢。

KWONGMAMA 寫道:
精華素放一種就ok啦,吳洗放5種嘩,你個美容師呃錢,千其吳好信.

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我唔會信囉~~

好似食飯咁, 你可唔可以一次食晒5日份量的食物, 然之後捱5日不吃不喝??

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Me Too!
我以前做美容o個個又係咁講, 成日叫我加機加錢做 , 好鬼煩 , 所以我以後都唔會再join 呢d 美容course:tongue: , 寧願自己係屋企做mask or paper好過, 同埋我都真係唔係好信, 用一支金屬棍, 係塊臉推吓推吓就可以口咁勁, 入到去皮膚下面o既低層

晴B媽 寫道:
我唔會信囉~~

好似食飯咁, 你可唔可以一次食晒5日份量的食物, 然之後捱5日不吃不喝??

侯爵府

我自己都有做機,個美容師都係話將精華素導入,我見平平地米試下囉!不過做完之後又真係覺得塊面一d都唔乾,好濕潤。

男爵府

你做幾多錢一次? 我個 係唔計料要$120一次, 支精華素就 $60一支, 貴唔貴呢 ?

zoezoebaby 寫道:
我自己都有做機,個美容師都係話將精華素導入,我見平平地米試下囉!不過做完之後又真係覺得塊面一d都唔乾,好濕潤。

洋房

我自己都係做美容但都未聽過將5日的精華素一次過導入
相識是緣

男爵府

畀面勳章

其實係有用, 不過咁樣出面比$$做, 太昂貴.,自己買個手提導入噐啦, 1千幾百, 做幾多次都得。

男爵府

佢一次過將 5-6ml 的精華素導入, 而這份量係可以用到 5日到, 所以我覺得好似硬要 skin 一次過吸收咁多, 好似唔係咁好, 我驚有反效果, 用埋咁用法都幾貴。

殷仔媽咪 寫道:
我自己都係做美容但都未聽過將5日的精華素一次過導入

男爵府

自己買機做, 係邊到買到? 幾多錢? 是否難用 ?

[quote]
smalle 寫道:
其實係有用, 不過咁樣出面比$$做, 太昂貴.,自己買個手提導入

子爵府

我估係因為用機導入, 
d野會容易吸收落底層,
用量便多左.
好似我先前係bb-lab做左個free treatment,
個ba用部panasonic唔知o羊機做導入,
用左成支細size collagen,
係企用可以用好耐.

大宅

[quote]
smalle 寫道:
其實係有用, 不過咁樣出面比$$做, 太昂貴.,自己買個手提導入
Yvonne

民房

,

首頁

尾頁

跳至