論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

bun bun走佬聯絡唔到

禁止訪問

Re: bun bun走佬聯絡唔到

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想問下您朋友現在係咪係hk??
如是,佢可以出封掛號信去bun bun合約上地址,講明佢仲有野係屋,現比一個月時間佢番黎取走.如過左時間,會處理佢d野.[時間您地自己諗比幾耐]
寄掛號信係用來証明您有通知過佢.
另如佢真係番黎,您朋友要call police上黎,先好開門比佢執野走,仲要錄埋影.
另您朋友應去勞工處開file追工人一個月代通知金.以防工人告番您朋友轉頭.

禁止訪問

洋房

可以帶埋bun bun移民美國? If possible, can you share the application process?

What kind of Visa is she holding in US?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

地址您應該跟番合約上佢個地址.
至於hk/美國勞工處我就唔太識,打去hk勞工處問問好d.您朋友係美國唔見左工人有無報警???
記得出示証明[如報左警]cut埋佢visa.寫明佢失蹤,搵唔到人,所以由x年x月x日起,佢在外面所做既野都唔關您朋友事.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至