跳至

首頁

尾頁

禁止發言

bb 成日按電視, 點算 ?

禁止訪問

Re: bb 成日按電視, 點算 ?

大宅

貓姐 寫道:
教佢囉, bb已經1歲, 好多野都明我地講咩傢喇.
bosco識行以嚟, 我地都唔比佢入廚房, 每次佢一想入我地就話比佢聽唔得, 危險........佢宜家"清醒"既時候佢記得既, but如果爸爸話佢呀, 佢趺親呀, 想投訴呀呢d唔清醒既時候就會沖左入廚房搵我囉

你就好啦~我個仔佢好似前世未入過廚房咁~一見廚房就走入去~拉櫃桶呀~開雪櫃架~

大宅

我既理論是由得佢,佢玩兩玩厭就唔會再搞,你越唔俾佢反而越想搞。

男爵府

好媽媽勳章

尋日先買左好多材料返屋企包住晒d枱角櫃角,以防我嗰件暴衝少女撞爛晒d傢俱,又要痴住d易開嘅櫃桶,收好d遙控呀、高科技電子零件呀咁,加埋度閘∼∼
作戰正式開始,同志仍需努力!!!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

越唔俾佢攪佢就越對果樣野越有興趣,
agree

junkone 寫道:
我既理論是由得佢,佢玩兩玩厭就唔會再搞,你越唔俾佢反而越想搞。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

I always told Francesca off!
when she wants to touch the remote, I said no, she will look at me and go away. and now, she knows not to do that so she always look/ stare at the remote and not touching it.

大宅

我反而好驚佢俾度門較夾到,因為佢成日自己爬入房之後閂門

別墅

最近婆婆話晴晴都係呀, 電視櫃前面有個膠櫃仔頂住佢唔可以行埋去,有日婆婆開左電視, 聽聽下無左聲, 原來晴晴推開櫃仔行左入去, 關左電視機…激c. 依家只好放d好重既物件 or 放張椅頂住咋~

首頁

尾頁

跳至