跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

請問有無人踏入36週~~

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 請問有無人踏入36週~~

我今日35wk3d
1) 想通了床位問題,明白都擔心唔黎,心情輕鬆咗。
2) 除咗個陪月叫我買既補身藥材,其他都買整了 所以都算7788
3) 剩係o係屋企附近d商場,同有時約下朋友食飯
4) 未放假呀﹗我打算前一,而且個temp今日先返工,有排教 :tongue:
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

複式洋房

我今日剛剛36weeks la, 時間過得好快, 不知不覺BB又就出世, 我都仲未封走佬袋, 阿B o的奶樽都未開始烚, 因為我打算試喂人奶。我會放前1後9, 所以要1月頭先開始放, 我都有出街, 不過都開始覺得好

大宅

1) 你地而家心情如何呀
2) d野準備好未呀~~
3) 仲有無去街街呀~~
4) 放假未呀~~

1) 仲未緊張呀, touchwood 陀呀 B 都唔係太辛苦, 所以無乜特別感覺~~~
2) 走鬼袋已經執好0左, BB 0野都已經預備好晒
3) 我都有成日去街, 行動速度都 OK, 唔會太攰
4) 我都係返埋12月23號, 24號就開始放假, 同埋已經問0左人攞0左10套8套日劇韓劇喇~~~

男爵府

好媽媽勳章

放假都好忙邊有time睇咁多電視呀!

4) 放假未呀~~

我今個week係35w嘞---
1) 心情ok架,就快xmas反而想去食xmas大餐!遲d生咗仲要戒得清, 食番夠本先!
2) 8899, 如果唔夠先再買!走佬袋差少少
3) 唔係咁想去街好多人! 淨係去食飯或者拿拿臨買完嘢走
4) hehe,一直都唔使返エ!

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我都就快35week啦, 又驚又開心, 驚突然穿水, 一個人係home會手忙腳亂, 開心當然係就快可以見到bb啦。

到12月周圍都好多節目, 不過而呢個時期都唔敢去d人多擠迫既地方, 一個最多係去樓下商場同公園行下, 好彩我樓下係新城市廣場, 大把shop可行, 隔離又係中央公園, 如果唔係一定悶死我, 搭車出街就只會去醫院覆診同返媽媽家。

至於入院用品, 我只係內褲未買, 打算去街市買$10/3條大碼果d,因為廣華d姑娘話可以買d棉質內褲都ok, 唔駛一定買網褲, 因為我會生完先用貼既衛生巾, 生前可用有扣既。

大宅

我35wk2day...番多4日就放假
一o的都唔緊張,好想阿b早o的出o黎,不過走佬袋o的野未執過...我想問你地會唔會bring水泡??
阿bo的衫未洗...其實都仲有o的野未買齊

anita_yps
你好似都係o係廣華生喎,如果順產我地分分鐘會撞到呀!! 點解生前都要用衛生巾??
我放產假+坐月會番媽咪度,都係得自己一個,到生得o個陣都唔知點算...

好彩我c6一向都有草vcdo既習慣,我依家最少都有一百幾十隻碟未睇...仲有幾個frd都得閒陪我打麻雀..
哈哈....其實都幾期待下...

大宅

我會帶水泡去, 已經執0左落走佬袋~~~

大宅

產婦用水泡??
o係邊度買?

伯爵府

你係買d好細個既bb用水泡 or 買d專for產後既水泡呀?
你買左幾$呀?? 因為我都考慮緊買。

tulipsodas 寫道:
我會帶水泡去, 已經執0左落走佬袋~~~
該用戶已被刪除

男爵府

4) 放假未呀~~

1. 仲有兩日就36W啦, 依家心情開始有D緊張, 好想阿B快D出世, 因為開始辛苦, 下面好墜~~
2. 未洗BB衫/床上用品, 未烚奶樽, 走佬袋8899啦
3. 就算放假都會日日落街行下, 行多D容易生D, 不過當然在附近行啦
4. 返多兩日就放產假啦, 我放前4後6

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

4) 放假未呀~~

1. 35w, 心情開始有D緊張, 開始有經 pain feel, very uncomfortable...
2. 烚了奶樽3次, 未洗BB衫/床上用品, BB room ready了, 走佬袋7788啦! 工人呢個星期到, 好多野耍佢上手...
3. 放假都會行下, 開始行樓梯了,
4. 12月29日開始放產假, 前2後8....

伯爵府

koala小寶寶:
如果大家生既時間撞到都唔奇, 如果撞到仲好, 可以傾下偈, 最好成個房都係hk mami, 唔駛同大6人一齊啦。

因為生前可能會見紅, 咁d血會一直流到生, 所以要用衛生巾, 而且當你到產房時姑娘唔俾著內褲, 咁著有扣衛生巾就方便好多, 因為我上次假早產送左入產房, 姑娘都要我除埋內褲。

koala小寶寶 寫道:
我35wk2day...番多4日就放假
一o的都唔緊張,好想阿b早o的出o黎,不過走佬袋o的野未執過...我想問你地會唔會bring水泡??
阿bo的衫未洗...其實都仲有o的野未買齊

anita_yps
你好似都係o係廣華生喎,如果順產我地分分鐘會撞到呀!! 點解生前都要用衛生巾??
我放產假+坐月會番媽咪度,都係得自己一個,到生得o個陣都唔知點算...

好彩我c6一向都有草vcdo既習慣,我依家最少都有一百幾十隻碟未睇...仲有幾個frd都得閒陪我打麻雀..
哈哈....其實都幾期待下...

男爵府

Babyeddie

我工人都係今個禮拜到, 好緊張哦~~ 我會叫佢在香港再驗身一次, $500。仲有, 要同工人買保險, 2年$1050。

1. 35w, 心情開始有D緊張, 開始有經 pain feel, very uncomfortable...
2. 烚了奶樽3次, 未洗BB衫/床上用品, BB room ready了, 走佬袋7788啦! 工人呢個星期到, 好多野耍佢上手...

男爵府

我都就嚟37w啦,亞b都無依家踢得甘勁啦,可能無位踢 :lol:
依家一星期食白連so2.3次,芝麻胡同綠豆沙都開始食啦,好生D嗎

禁止訪問

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Hialice
點解你工人保險貴喎, 邊間呀? 我同道享買, 2年$600元。 我比較過教協, terms 差不多...

可否介紹驗身的地方, $500, 我搵唔到平及可靠驗身的地方
可pm我...

hialice 寫道:
Babyeddie

我工人都係今個禮拜到, 好緊張哦~~ 我會叫佢在香港再驗身一次, $500。仲有, 要同工人買保險, 2年$1050。

[quote]

[/quote]

大宅

anita_yps
我想問你意思係入產房前已經要用,咁生完都咪會用番同一條??
其實一路都冇唯意過廣華大房係幾多人一間...生完幾耐會俾番個b你...個b會唔會跟身?
你知唔知呀??

男爵府

Babyeddie

驗身係agent個度做埋, 所以無details~ 你個agent應該有渠道做驗身, 你可以問下~~

我都知道亨有平保險, 不過想到如果有事都係搵個熟人跟好d, 所以搵番本身買開保險的agent買囉~~

Babyeddie 寫道:
Hialice
點解你工人保險貴喎, 邊間呀? 我同道享買, 2年$600元。 我比較過教協, terms 差不多...

可否介紹驗身的地方, $500, 我搵唔到平及可靠驗身的地方
可pm我...

首頁

尾頁

跳至