跳至

首頁

尾頁

侯爵府

請問有無媽咪知道美孚果間朗思國際幼稚園好唔好?

呢係指美孚盈暉家居城果間朗思呀,唔該。

如果同美孚既嘉心&宣美比較,又會邊間好D呢?

大宅

Re: 請問有無媽咪知道美孚果間朗思國際幼稚園好唔好?

我女女讀緊朗思。李問我...我實話好格、吾好都吾比個女去讀La。
好吾好Depends on李想比個女讀一間点様既学校Wow。
我覚得好吾=李覚得好麻,我既要求同李既要求都吾同
一係李想知学校d Mug,具体d甘問,我回答返李好d Wow

Or可以去国際学校O個邊既Think(Mei Foo)問問La

別墅

我前日去參觀打算幫仔仔報nursery
個外籍老師好惡甘話個3-4歲的小朋友:evil:
我都嚇左一嚇
不過個小朋友好像吾係好驚
可能慣左

複式洋房

我都試過打電話去問野, 有個接電話既老師好無禮貌悔氣地答我野,所以我都放棄左呢問學校.

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

別墅

係啦!
幼兒教育吾係應該有禮貌同修養d ga咩?-(
上次見到嚇死我了

男爵府

cody_cody

may i ask if i can go to 參觀 this school anytime?
or need to make appointment first?

I also want to 幫仔仔報nursery!
[url][/url]

複式洋房

Cody_Cody,

所以都係算把啦!!

cody_cody 寫道:
係啦!
幼兒教育吾係應該有禮貌同修養d ga咩?-(
上次見到嚇死我了
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

別墅

miaooo

我上一次係就咁walk in去參觀
冇make任何appointment 所以看到真面目law
佢只叫我填返名同少少資料
但我想你都你之前打定個電話去問一下先啦!!

男爵府

cody_cody 寫道:
我前日去參觀打算幫仔仔報nursery
個外籍老師好惡甘話個3-4歲的小朋友:evil:
我都嚇左一嚇
不過個小朋友好像吾係好驚
可能慣左

Re the foreign teacher you saw, was she very fat? As I know, the very fat western teacher is very strict.

別墅

都肥嫁
個樣就吾係好記得

我見到d小朋友在台上rehersal聖誕演出
有個男仔(4歲左右)行得慢左d
就比個外國女人狂話
仲要dum晒地咁tim

大大個家長企響度都咁
無人點知會吾會打我個女嫁
:evil: :evil:

大宅

O個個接電話好無禮貌悔氣地答人野既...我Sure係主任吾係老師。個主任係甘架,講野死GuGu、木無表情,其實距個人又無Mug野既...仲有一個主任就好好多
間学校既老師大部分都好Nice架,吾好比個微不足道既人影響左。

Mrslauyuki 寫道:
我都試過打電話去問野, 有個接電話既老師好無禮貌悔氣地答我野,所以我都放棄左呢問學校.

複式洋房

Any suggestion if not applying Think nursery?

大宅

BMW,

您好嗎 ? 唔知您記唔記得我呢 ? 我之前o係泓景臺forum問過您囡囡返朗思好唔好.
朗思都收左我囡囡, 最遲呢個星期六註冊, 朗思都好麻煩架, 要搵醫生填一份身體檢察報告, 問過佢地我可唔可以遲d交, 又話唔得. 因為我地仲有幾間面試, 不過唯一只係得朗思收上午班, 其他只收阿囡讀下午班, 所以尋日去帶阿囡去見醫生寫報告, 都要註冊架啦 !
我聽朋友講, 朗思d好老師轉走哂, 依家d新老師好似麻麻地, 係咪真架 ?

別墅

薳然媽媽,
我對孖女都註左冊,但好似你咁我都係有幾間未面試.不過交左註冊費先,都幾貴,成1000/一個.
我住係昇悅居呢.有機會可以交流下
candy

大宅

beautycandy,
最終我都無幫阿囡註冊, 因為見到都幾多負面評語, 又因為我地搬左, 唔係泓景臺度住, 由現居去朗思一定要搭校車, 我地唔放心比阿囡咁細個搭校車, 又唔放心讓工人帶阿囡搭地鐵/其他交通工具, 朗思個location太唔就腳了, 所以都放棄左.
係呀, 留位註冊費又貴, 又要去醫生度寫驗身報告, 又要填埋autopay form, 太認真了, 我地怕怕

您對孖女幾大呀, 一定好得意, 好好玩

別墅

我阿bbs.17/6/05出世,好頑皮,但都可愛非常
迦南都收左我阿b,但係我覺得太少英文堂

大宅

薳然媽媽,
Sorry!!家下先見到李既留言

医生検察報告...間間学校都要架Wow,Not Only朗C要Lee分野。

老師轉走哂??!!無d甘既事Wow,除左一個中文老師去左Kln Tong学校,仲有一個英文老師走左之外,其他老師都仲係度教Wow。不過今年Nursery班多左,学校請多左老師就真。

複式洋房

昇月居附近有無其他幼稚園可選擇?>

大宅

beautycandy,

妳好!妳對孖女剛好大我個女一年!我個女係17/06/06,我生之前都住泓景臺,而家搬左過美孚!有時間可以約埋一齊行荔枝角公園喎!

大宅

我個囡22/06/06,我都係住美孚,約埋我

首頁

尾頁

跳至