自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 李柱銘﹕助紓人口老化 指不宜拒內地孕婦來港

侯爵府

食屎啦,又係講埋d肺話
佢地跟本就係偏幫d大陸人!! :tongue: :tongue:

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=xx-large]Bull Shxt ....

[size=large]我只係睇到 HK 會多一大群『年輕化』領綜緩人士 jar

路遙知馬力,日久見人心!

子爵府

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

如果d大陸人嚟香港生完唔攞綜緩, 肯自力更生, 咁就歡迎, 如果令香港更多問題出現, 問下李柱銘點樣解決囉?
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

"係紓緩人口老化"定係"增加社會負擔"?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

別墅

我想李柱銘/曾蔭權兩位梗係未落醫院和社署參觀過,定係兩個還認為呢一代的國內人仕同佢阿爸個代一樣甘高質素.

好呀!曾生你應該出年参加07特首,你都要攞政網出黎(睇你都無得自動當選架啦),睇你點解决呢獲嘢?????
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

禁止訪問

大宅

mclam 寫道:
"係紓緩人口老化"定係"增加社會負擔"?

agree
咁講嘢佢係唔係食錯藥呀?D大肚婆生完唔係走數就棄嬰,遲D就囉綜緩添.到時可以話係百上加斤啦!重點紓緩呀!

侯爵府

都痴痴地!!! ?-( :tongue:

洋房

就算他一死以謝天下, 亦對香港納稅人有慚 !

伯爵府

2019勳章

李生 麻煩你用個腦過濾下先講la

男爵府

me too ! 我真係覺得害左個女 ! 自己有冇$送佢去外國讀書....到我老c 左浄得佢一個(冇本事生多個), 真係好悽涼:-(

小香香 寫道:
已經冇氣鬧..佢地根本唔明..算啦...
等到老c 左去冇眼屎乾淨盲
叫d仔女大個唔好搵咁多錢..啱啱好唔駛立稅就夠
之後千祈唔好再生..害左下一代
我鄭重同我個女道歉."我害左你" :-(
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至
熱門主題