意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 240881

點解私家醫院中央登記唔駛新份証號碼, 咁點區別係香港人定大陸人, 何來香港人優先

大宅

國民生產總值:3263

點解私家醫院中央登記唔駛新份証號碼, 咁點區別係香港人定大陸人, 何來香港人優先

點解私家醫院中央登記唔駛新份証號碼, 咁點區別係香港人定大陸人, 何來香港人優先??
我唔明乜野係私穩啦!!! 我就唔介意用新份証號碼留位啦!

一係咁, 講到明, 私家醫院中央登記只係香港人可以book, 邊個大陸人經醫生book 都唔算數!!!
咁我就心服啦!!!

大宅

國民生產總值:1358

Re: 點解私家醫院中央登記唔駛新份証號碼, 咁點區別係香港人定大陸人, 何來香港人優先

其實私家醫院無話香港人優先,係政府醫院話咋(不過我都覺得係無用).

大宅

國民生產總值:1374

Re: 點解私家醫院中央登記唔駛新份証號碼, 咁點區別係香港人定大陸人, 何來香港人優先

私家醫院中央登記開始實行了?

我之前醫生幫我BOOK養和,有登記身份証,我打去養和DOUBLE CHECK都有對身份証的,實行中央之後就唔需要登記身份証,咁奇怪.

大宅

國民生產總值:3263

昨日我睇城市論壇, 個個私家醫院聯會主席話構思會推行, 不過話唔駛身份証號碼, 咁即係內地人都可以book???

唔明!!!

大宅

國民生產總值:2003

係唔駛身份證登記架.我book過法國依家轉左嘉勒撒都無話要身份證

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.