美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

眼線一問

我每次用親眼線筆不論是筆/Gel/Cream,我一用了無耐就化..係化到不得了。係眼袋到多了一"達達"的黑色野,好鬼難睇。用過的牌子有:Laura Mercier / PN / Bobbi Brown (Gel & Pencil), KP, Nars 和 MAC都係唔掂...

我想問下其他媽咪有無心得可以分享一下?又有什麼眼線筆好又唔化呢?

Thanks.

男爵府

Re: 眼線一問

Hello?

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

轉用科學毛筆型眼線筆

kate 極細眼線筆$6x/支,部份屈X氏、雅施、colormax有貨架!

我內雙眼皮又油眼,以前搽親eyeliner都實會印上印下,好肉酸!
轉咗呢隻就可以化靚靚妝
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

多謝你的回應,但請問科學毛筆型即是什麼?

男爵府

好媽媽勳章

試下vov隻眼線筆喇, 卓悅 $69, 我之前都好像你咁情況,我學化妝時個導師介紹我買的, 因我之前用過幾隻幾款唔同既眼線都係有少少化, 但呢隻就唔會, 但唯一唔好就係佢真係唔化, 如果你失手晝衰左, 就要茖妝再黎過 ,因為佢真係好難甩色架

男爵府

Pretty05

多謝你的提議,我會去買來試試呢。

大宅

Smashbox-新出 eyecream for liner, 是waterproof , 都可以

男爵府

我剛買了來用,我發覺都係要等它dry透先可以開眼的,看上去以為dry,但未的,否則都會化的

so far都眼線都幾好。

首頁

尾頁

跳至