論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地會唔會買聖誕禮物比bunbun

你地會唔會買聖誕禮物比bunbun, 如果會, 請分亨吓你地會買d咩

複式洋房

Re: 你地會唔會買聖誕禮物比bunbun

我諗我唔會.

侯爵府

好媽媽勳章

唔會....

洋房

會呀, 因為我個bun bun 都好聴話架, 我諗我會買支香水比佢, 咁聖誕節系開心日子來既

複式洋房

Yes, I've bought one x'mas gift to my bun - it's a thick jacket (UNIQLO) cost $99 only. I buy the jacket as it looks good and my bun don't has much thick cloth for winter time (this is her first time to HK).

洋房

平時每月出糧都會連份小禮物給印印.
聖誕應會買D日用品和朱古力吧!

男爵府

Yes. whenever her performance is good, I will pass her a little gift (around $20)

Mad at her whenever she does something wrong, give her little gifts when she is good.

執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

男爵府

你每個月都買禮物比佢, 怕唔怕佢慢慢覺得奉指呀?
Yukari 寫道:
平時每月出糧都會連份小禮物給印印.
聖誕應會買D日用品和朱古力吧!

洋房

YES. AROUND HK$20 every time
e.g socks, watch, chocolate, candy, pen....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有呀,買左部手機比佢,因見佢平時C慳C抵,咩都唔捨得買比自己用,佢仲用緊部黑白mon既舊手機,所以今年送手機比佢. :mrgreen:

大宅

以前嗰個就未試過,而家呢個做幾好,我想買一份$50以下送俾佢,佢開心,我地又開心,大家都開心過聖誕節!

民房

以前嗰個間中都會買,而家呢個都幾好應該都會送,都試過想買但唔記得,令次我想買一份送俾佢,大家都開開心心過聖誕節!
未知買什麼???
當係小小心意~~~~

民房

我毎年都會用$200左右買禮物給她.

公爵府

上年買handcream ~$50, 今年打算買條抺身毛巾比佢, 因佢條毛巾都好舊路。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我買

子爵府

醒目開學勳章

今日我先買了一套公主文具俾佢個女(日本城$19.9好靚,大家可以諗諗)
趁放假已經睇緊送咩褸俾佢,因為佢後生,睇緊D靚妹D款式,不過反而自己先出血買o左幾件俾自己 :mrgreen:

禁止訪問

好媽媽勳章

洋房

比聖誕禮物bunbun,多數會啦

大宅

It's good to buy them gifts. X'mas is their favourite festival. I think they will be very happy even if the gift is cheap.

男爵府

winnie:
如果你唔謙cheap,我介紹一間shop比你呀!我係果度買左一件粉紅色掠皮毛毛褸比bun bun做禮物,好靚呀!都係$50(個個都估$300),有興趣就搵我啦!
jj
winnie_sh 寫道:
今日我先買了一套公主文具俾佢個女(日本城$19.9好靚,大家可以諗諗)
趁放假已經睇緊送咩褸俾佢,因為佢後生,睇緊D靚妹D款式,不過反而自己先出血買o左幾件俾自己 :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至