跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地個bb會唔會咁樣食野?!

前日同嘉軒去飲茶,因為驚佢要食我地d野食,所以我一開始就餵佢食左一樽糊仔,點知佢見我食叉燒河,佢仲不停咁嗌,咁我見碗河粉唔油,咪俾佢食少少囉,點知佢不停咁食,食左成碗仔河粉呀,仲勁過佢3歲半既表哥呀 ~~~

佢仲食得鬼死咁搞笑,大家都睇下同埋講下你地亞b會唔會咁食野呀 ~~~

嘉軒表演食河粉

男爵府

Re: 你地個bb會唔會咁樣食野?!

我個女都同嘉軒差唔多, 同佢去酒樓, 一定要食我既野, 咁我每次都會叫定飽飽俾佢, 等佢唔駛望住我食野...

之前試過同佢去食k buffet, 好彩有飽飽, 佢一個bb已經食左4個飽啦, 真係唔好睇少佢地, 食野叻過好多依家3-4歲既小朋友架, 又唔會偏食喎

複式洋房

sennywoo,除左飽飽,你仲有俾其他野囡囡食架?

男爵府

如果我地同臭b出街預著係我地要食野, 咁我會拎d 餅仔比佢..

男爵府

kahin218 寫道:
sennywoo,除左飽飽,你仲有俾其他野囡囡食架?

白飯, 或者腸粉囉

別墅

kahin218, sennywoo,

Today, I tried a little piece of orange. My bb use his two teeth to suck the juice. yummy..

My hubby gave bb eat noodle, it seems a real noodle through his poo poo. I think it maybe not good give him a noodle now??

Normally, I give bb eat cereal, an organic baby food ( different kinds ) , plain biscuit, bread, sweet potato, congee , etc... )

洋房

我仔仔出街飲茶樣樣都好想食,我通常比飽、腸粉、麵、甜糕、糖水等等,我比慢啲佢唔得呀!佢會喊及叫,你話驚唔驚。

複式洋房

My bb also acts like that. Always want to eat when she sees someone is eating. Do you gals think it's no good to give bb to eat adult food so early??

複式洋房

我覺得如果你見佢d poo poo無問題就可以既,不過唔好咁油同咁甜囉,油既驚難消化,甜既驚佢食左唔食奶奶同糊仔 ~~~
monmonchiu 寫道:
My bb also acts like that. Always want to eat when she sees someone is eating. Do you gals think it's no good to give bb to eat adult food so early??

大宅

我通常同朗朗去飲茶或食飯,一定會帶定bb餅或芝士等bb小食俾佢食,如果有飽飽,我亦會俾佢,但佢通常只係食少少,唔會追住食

首頁

尾頁

跳至