跳至

首頁

尾頁

大宅

BB幾日前轉到身依家成日成龍上身咁,放佢o係邊度先安全呢?

BB從3month3week識轉身,依幾日放佢在大床有時不停咁轉,佢係訓平->反轉扒低->再轉番訓平!有時行開怕佢會轉了出大床呀!!!!放在床仔佢隻右腳撐兩撐又由打直變了打橫訓,個頭頂住側邊床欄,都唔知放佢o係邊度先安全?!佢依家訓highchair都覺迫,對腳成日撐起'浪'係highchair尾尾兜起個度,唔通佢咁快就要訓網床呀?(夠大任碌都得?!)但佢先咁細個咁貼個地下我又唔想佢吸咁多塵(老人家話唔好吸地氣雖然我都會訂埋床褥放在網床內不過都係得幾寸厚).......

男爵府

Re: BB幾日前轉到身依家成日成龍上身咁,放佢o係邊度先安全呢?

成龍上身

我阿仔未識轉身, 想問係佢自自然然識, 定要訓練?
我聽人講過, 話bb識轉身時, 如瞓係大床, 擺忱頭圍住佢時, 要擺d重野係忱頭上面, in case佢整跌個忱頭落地時, 大人都聽到聲喎.

btw, 你囡囡好多頭髮呀! :mrgreen:

複式洋房

Re: BB幾日前轉到身依家成日成龍上身咁,放佢o係邊度先安全呢?

我都想知呀? 我阿B就黎四個月,點解仲未識轉身,唔通佢肥得滯! [quote]
ricebb 寫道:
成龍上身

我阿仔未識轉身, 想問係佢自自然然識, 定要訓練?

子爵府

jason 都未識呀 :-( 唔通真係大碼b會遲d既 ?-(

大宅

之前想佢學抬頭就有刻意將佢反轉訓練,轉身係佢有一輪自己常常用腳撐到打側個身,跟住再撐多d撐到反轉身囉!初頭反轉身時個頭唔知點解唔識抬起,傻下傻下'own'住個頭o係度'lam'床單,後來先識高高的抬起頭奸笑

但係我BB都係大碼B喎 ?-(

複式洋房

我個b依家4個幾月都仲未識反身呀!! 亦都冇意識想反添! :-|

大宅

click here to see her performance!

公爵府

我個bb都未識反身呀! 上次打針問醫生, 佢話通常肥同重bb係會遲d先識反身喎!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

我個b都係無意識想轉,訓係度只係識食手指..推佢pat pat幫佢轉身..跟住佢又係大字形咁

複式洋房

KKF
你啊B好叻阿,我啊B还不会转身, ?-( ?-(
愿全天下的人都幸福快乐http://photos.yahoo.com/yan.yan_1688澔b [20/8月出世3.6kg ]  [满月4.72kg]  [两个月5.94kg]    [三个月6.67kg]  [四个月7kg] :-D晞彤[29/12/07出世3.55KG][满月4.59KG][两个月5.55][四个月6.5]

禁止訪問

大宅

kkf,
好叻呀BB 勁!!!
我呀未識呀

別墅

憫澄都係尼兩日學緊返身,我今日見到佢都返得差唔多LU,只是隻手仔頂住左.
我亞媽話見過有D BB唔會返身,會直接坐o係道,幾驚憫澄係咁呀!因為我覺得BB返轉身係勁可愛的.

大宅

kkf,

我個bb仲未識, 妳個囡囡好快手就轉到 . 但如果識轉再要比多d時間望到實.我又想我個bb唔好咁快轉, 遲d都"唔區"
kkf 寫道:
click here to see her performance!

大宅

MonBaBa,
我都係咁話,佢太勤力喇一放落床就係咁轉係咁轉,睇少陣都唔掂
MonBaBa 寫道:
kkf,

我個bb仲未識, 妳個囡囡好快手就轉到 . 但如果識轉再要比多d時間望到實.我又想我個bb唔好咁快轉, 遲d都"唔區"
[quote]
kkf 寫道:
[/quote]

大宅

Joey_Au ,

憫澄都好快會轉到嫁喇,我個女初頭淨係識打側身因隻手仔頂住左,你要睇實呀!初頭可能佢轉完唔識抬頭就會食床單.........
Joey_Au 寫道:
憫澄都係尼兩日學緊返身,我今日見到佢都返得差唔多LU,只是隻手仔頂住左.
我亞媽話見過有D BB唔會返身,會直接坐o係道,幾驚憫澄係咁呀!因為我覺得BB返轉身係勁可愛的.

大宅

Jujube,

你小b勁懶可能係好嫁 唔使睇到佢實嘛!(自己偷懶就真!)
我個女食手指時如果我唔俾佢食,佢就嬲我嫁喇,依家由佢食....有時尤其是佢想訓覺食食下就訓著,要手指都唔要奶咀 :cry: [quote]
Jujube 寫道:
小b兩個星期前已經識得翻身, 但係就勁懶, 未識翻身時就成日試, 試唔到就發脾氣要我地幫, 到家下識翻啦, 就推佢都唔郁(可能實在太

大宅

laiyuen ,

我個女佢出生時是中碼B,滿月後頭圍、高度、重量都係97%個range的大碼B(全人奶),仲有2日佢就4個月喇,好心急想知佢幾重
laiyuen 寫道:
我個bb都未識反身呀! 上次打針問醫生, 佢話通常肥同重bb係會遲d先識反身喎!

公爵府

oh, 我個仔都係97%既肥仔
你個女係大碼b都可以咁快轉到身, 好叻呀!!!
kkf 寫道:
laiyuen ,

我個女佢出生時是中碼B,滿月後頭圍、高度、重量都係97%個range的大碼B(全人奶),仲有2日佢就4個月喇,好心急想知佢幾重 [quote]
laiyuen 寫道:
[/quote]

子爵府

我阿媽都係咁講喎 因為jason 好鍾意坐係度而後面用個cusion 頂住

Joey_Au 寫道:

首頁

尾頁

跳至