跳至

首頁

尾頁

大宅

係咪bb大左頂住我個胃呢?

依排發覺成日都食唔落野, 食小小就飽, 有時食多左小小, 個肚就漲到好似就黎爆咁, 唔知係咪bb大左, 頂住我個胃呢, 依幾日既朝早仲有作嘔添, 今朝仲嘔埋黃膽水, 哎...好辛苦!!

子爵府

Re: 係咪bb大左頂住我個胃呢?

有兩個可能:

1. 佢大隻左
2. 佢調左頭, 隻腳撐住妳個胃.

我有時都係咁. 唯有少食多餐.

大宅

應該都係bb 對腳yang 住你個胃. 我上一胎到後期仲胃酸倒流, 少食多餐有幫助.

大宅

係呀, 上次去照醫生都話佢已經轉左頭, 所以我唸真係佢腳仔撐住我, 但我想問下胃酸倒流係會點架? 我依家只係食唔落野同朝早作嘔, 我想問依d算唔算胃酸倒流既特徵呢?

別墅

hello karryho,

胃酸倒流就好似臨嘔之前,啖胃酸上左黎個口的感覺...

我尋日都胃酸倒流左兩次,其實個胃都成日頂住頂住。
不過都ok,仲頂得住...
諗住亞B快高長大,咁都覺得開心o既 ^^

大宅

哎..剛剛有左時, 又暈又嘔, 一直到4個半月, 唸住依家舒服返d啦, 點知又話撐住我個胃, 攪到我嘔黃膽水, 原來做mami真係唔容易.......

大宅

baby_phat 寫道:
hello karryho,

胃酸倒流就好似臨嘔之前,啖胃酸上左黎個口的感覺...

我尋日都胃酸倒流左兩次,其實個胃都成日頂住頂住。
不過都ok,仲頂得住...
諗住亞B快高長大,咁都覺得開心o既 ^^

仲有, 會覺得喉嚨好似火燒咁... 有時心口痛... 所以有d人話"火燒心"...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我想請問一下會唔會感覺到好似個肚定係個胃好熱咁呢

大宅

xo_cat 寫道:
我想請問一下會唔會感覺到好似個肚定係個胃好熱咁呢

UM... 個人經驗... 會覺得心口同喉嚨熱, 唔會肚熱...
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至