懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 18-28years既準媽媽or已經係媽媽既入黎吹水啦 § (part 18)

coki,

d旦糕好靚ar~~好想食ar
晴晴套movie真係好搞笑wor,1隻公仔已令佢

伯爵府

Re: 18-28years既準媽媽or已經係媽媽既入黎吹水啦 § (part 18)

ling:
其實long住個奶樽俾卓桐飲奶係我呢個懶媽咪諗ga 妳知啦,湊住2個真係好唔得閒,要諗d方法等自己可以做吓其他野 咁我喺coki屋企又係咁樣俾卓桐飲奶,之後晴晴見到就叫coki開奶俾佢,佢又要學卓桐咁飲,當時個情形真係好好笑
我個"等"都超大,個胃腩又勁大,我依家起身同臨訓前會做sit-up,唔知係咪太耐冇做,初初做10吓已經冇力,依家做做吓已經可以做到30-40吓喇 同埋晏晝佢地訓晒我就會跳繩~

coki:
心太軟我喺街未食過呀,因為都幾貴唔捨得食
上次去個fd 屋企佢整過俾我食囉,好好味ga,一吉穿個蛋糕入面d朱古力就會流出黎,講起都流口水呀,呢個蛋糕其實都好易,最難係要掌握焗既時間~~

男爵府

畀面勳章

琳:
等我都試吓呢招餵奶法先 咁生咗幾耐先跳得繩呀 我以前勁少著裙咋,但而家全部牛記過5到"等"位,攪到我要大出血買咗勁多裙遮pat pat

maggie:
我見你問dr.browns & b-free邊隻好用喎 我囡囡開頭用dr.browns,但我覺得佢食得慢,所以而家換咗b-free喺自己屋企用,dr.browns嗰套就擺喺幫我凑囡囡嗰個屋企用,不過2套都幾好用,掃風好快搞掂

伯爵府

ling:
我唔敢著裙,1來自己有對甲組腳,2來湊住個仔出街要追佢,著裙一定勁唔方便
我媽咪叫我過左100日先好開始減肥,但我忍唔住喇,我驚再遲d會更難減,所以一滿左2個月我就開始跳繩同埋做sit-up~

伯爵府

魅力王子

cokikaki
oh! i see i"m full time mami~because no people help me take care my son low
later u working,who take care your daughter?
i also like your daughter"s sweety smile~! [quote]
cokikaki 寫道:
shan:
妳答左雯雯呀,我有溫書架,所以咪知道囉!!
哦...申請得快d,咁妳依家有無返工呀?

妳仔仔真係好靚仔!!

[quote]

伯爵府

shah:
妳仔仔係咪講eng ga?

子爵府

好媽媽勳章

hi~
今日唔開心.....
話說今朝我7點餵曦豬食完奶,之後我去訓啦..
未夠9點,我99帶我外甥仔返黎,
2個玩到"v嘩鬼叫"(平時已經係咁...........)
嘈醒左我,曦豬又喊左2聲...
(我間房閂唔到門架..因為bb床頂住左...)
咁我咪發哂脾氣咁打比我老公同老公講囉,
講講下,我真係火都黎埋,
咪坐左起身,好"憫"咁講左句"點訓呀!"
我就聽到我99同我外甥仔講,
"唔好嘈住舅母訓覺"
之後就靜左喇........
到我起身,我99就成朝黑口黑面對住我...
唉..我都明同bb玩講野高8度bb先會笑...
但係都顧下人地感受丫...
尋晚講野已經有骨...
尋晚我姑9講笑咁講話帶曦豬返佢屋企訓一晚,
我話"好呀~成2個月未試過一覺訓天光喇~"
我99即刻話:"你未試過一覺訓天光??唔知邊個訓到豬咁呢"
我真係火都黎埋,唔係我湊,我老公湊,
唔通係你湊曦豬架???
如果係你餵夜奶我即刻收爹丫!
依家唔係丫嘛!多數係我老公餵,
又或者係我陪住老公一齊餵架嘛!
講到好似係佢湊o既咁!
真係嬲得我丫!!!!!!!
再係咁,我真係遲早同佢開party架喇!

伯爵府

魅力王子

m琳琳
my son now cannt speak too much ar~ :lol:
but we always talk to him cantonese~ how old your son?
m琳琳 寫道:
shah:
妳仔仔係咪講eng ga?

伯爵府

魅力王子

Rain~*
hi~ 你99真過份~!! :evil:

子爵府

好媽媽勳章

shah
hi~
你仔仔好似"寶貝計劃"個matthew仔呀
一樣咁cute

伯爵府

rain:
好明白妳感受,最憎d 99講野有骨同埋黑面
咁依家曦豬戒左夜奶未呀??
卓桐依家夜晚12點飲完奶到第2朝10點先飲ga

shah:
我大仔23個月大,細女2個月大
有冇諗住追多個女呀??我諗妳生個女女一定好靚女

子爵府

好媽媽勳章

琳琳
曦豬依家12-1點飲完奶,到6-7點先起身要飲奶~
算係介左夜奶啦~~~
好彩ja~如果唔係依家越黎越凍,
要餵夜奶就慘lu~
你會唔會帶卓然/桐去肥豬b-day party呀?

侯爵府

all,
hihi~~

rain,

你99講野好有骨ar,凑b好辛苦ga ma,
唔夠訓真係想c ga :tongue:

伯爵府

rain:
我去唔到喇,妳地玩得開心d~
雖然係戒左夜奶,但依家起身開奶俾佢果吓都好辛苦 天氣凍左咁多,小心著涼呀~

伯爵府

hi sa
頭先睇過嘉年華張poster,今年有得買套票任玩機動遊戲同埋包唔知幾多個金幣玩掉公仔,好似好抵玩,最貴都好似係$250/限玩6個鐘(大約,我唔記得左),我可能會同老公2個去

子爵府

好媽媽勳章

sa
佢仲同我講,要佢幫手湊曦豬就要我做多d家務...
洗衫,浪衫,摺衫都有做啦......
我老公仲洗埋碗tim...
但係就唔多見佢有幫我手囉..
最多咪係幫曦豬沖涼囉......
我老公放假咪又係老公沖...
前幾日我發住燒都係我自己帶住口罩湊曦豬ja!
佢有幫我抱過幾mins o既......
之後我外甥仔一喊(幾聲果隻)
佢就即刻入黎放低曦豬走左去...
曦豬果時樓緊計,
喊到好大滴眼淚架!
我幾想喊埋一份呀...
又唔敢喊喎...我間房閂唔到門,
唔想比佢見到又多野講.
屋企人當我係寶,嫁左就變草......
返到屋企又唔敢講...
我麻麻已經覺得我99對我唔好,
如果再講我驚2家關係差....
都唔知點好......... :-(

伯爵府

rain:
點解妳99咁既,之前唔係話會幫妳地手既咩??
妳唔好唔開心,有時靠人不如靠自己,起碼唔駛聽埋咁多說話先,但妳病佢都唔幫妳又真係那個左少少

子爵府

好媽媽勳章

琳琳
我未生之前我99係大大聲話幫我湊架!
結果??咪我自己湊,自己攪掂囉!
佢唔比我做full time,淨係可以好似之前咁做半職........
返工果幾個鐘,
佢話幫我望一望喎.........

伯爵府

rain:
吓...???望一望
我睇左妳同黃生既"愛的宣言",好sweet呀

伯爵府

魅力王子

Rain~*
thanks i also want to be star mami,hehe~~
now your bb so young,u will tired more...take care all~
Rain~* 寫道:
shah
hi~
你仔仔好似"寶貝計劃"個matthew仔呀
一樣咁cute

首頁

尾頁

跳至