嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我買了bb的背心很平很靚,比

hi peter011,
嘩...Combi PA賣緊成800蚊, 好好奇想知道70蚊既質素如何呢? 承托力會唔會差好遠架?!

peter011 寫道:
我也在淘寶網買了Babecare仿Combi PA背帶,70元(不包郵),還有如下貨品

Babecare仿T-95 , 88元

Babecare仿K , 55元

Babecare 六合一 , 50元
~~

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

hi halui

我無用過正品combi , 我估計是款式抄足 , 但用料不同

Babecare PA 是棉布做 , 個設計是比較適合前抱 , 橫抱(初

生)覺得是夾硬來的 , bb頭部要靠大人左手 , 掉轉用不太好

( 安全理由 ) , 所以長時間用 , 大人左邊肩頭易酸痛 , 另外因

背帶食力不平均,右邊會索住bb腳脾 , 穿長褲可減少壓力 , 盡

量避免長時間使用 , 我用了2個月橫抱 , 到第4個月就可以前

抱 ( 加頸部護帶 ) , 除了以上2點 , 覺得很滿意 , 外觀時尚 ,

比起六合一好看得多

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我經國內一位親戚幫我在淘寶買過 BABYCARE 腰包揹帶, 相比過我自己本身有既 COMBI K58U, 質料係完全兩回事.

BABYCARE D料好薄, 膠扣又扣得唔密, 成日覺得唔安全, 所以, 只係拆了包裝, 無用過. 有興趣就 PM 我, 我可以免費送出, 但係就只限 (已送出了, 不用再 PM 我了)

13:30pm 在太子 MTR 或 6:30pm左右在柴灣 MTR 交收.

大宅

szeszes & peter011,
因為我都用過PA揹帶覺得好好用, 而家囡囡大左, 考慮買腰包型, 如果d料差好遠就唔諗啦, 我驚唔穩陣呀, 唔該晒妳地
~~

侯爵府

好媽媽勳章

szeszes,
BABYCARE 腰包揹帶 is good for how old BB?
Thx
[img align=right][/img]

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

識坐開始, 不過, 佢既 QUALITY 好差, 同 COMBI 比真係無得比, 由其是覺得個扣唔係好穩陣, 比較單薄.

COMBI 就話用到15kgs (36mths), 不過 BABYCARE 無說明書, 所以真係唔知.

yanfaifai 寫道:
szeszes,
BABYCARE 腰包揹帶 is good for how old BB?
Thx

首頁

尾頁

跳至