論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

續唔續約..... 真係 15/16

印印將會約滿, 她有以下的缺點及優點:

缺點:
1. 記性差, 好stupid. (每2,3個月要重覆提佢一次) 幸好"大錯"未有發生.
2. 一定要跟時間表才能完成工作, 唔會自動自覺.
3. 煮餸唔好食 (巳經教印印煮好多次及要求佢寫低step), 要我自己放工回家煮, 買餸 "打斧頭".
4. 曾經發現偷錢($100以下), warning後沒有再發生.
5. 日間會傾電話.

優點:
1. 湊3歲的囝囝ok
2. 好笑容, 好少黑面, 有時會駁咀.

我知道請工人主要照顧小朋友, 但印印的其它表現令我不太滿意, 但又怕新工人湊囝囝唔ok; 如果你係我, 會點做呢?

我巳用過2個印印, 覺得佢地好stupid, 用 "賓姐" 真係會好d嗎? 但好似賓姐多數會借錢及大肚 有沒有人由印印轉賓賓呢? 轉用後真係好d嗎?

別墅

Re: 續唔續約..... 真係 15/16

我係你就唔會續佢la..搵過個...唔使第日後悔...由其缺點4&5
我個印出年到期..到時我仔仔都3yrs la.....工人情況同你差不多...不過就未發現佢有偷野&煮野ok......!!!不過續佢機會不大la...因為我唔鐘意佢冇大冇細&到而家做家務都偷懶(以為我唔知,唔check).........而且到時仔仔3yrs la..有乜野都識表達...會好o的...........我就費事忍佢la..!!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我都係禁話,ng覺你yanyan有咩優點?仲曾經偷錢tim.如果 續 約可能仲衰d呀.
我suggest你試下bunbun,仔仔都3yr 可以聽多d英文.實在太多人話印印唔掂 :evil:
HIMMAMA3  男爵府

複式洋房

mymelody2003,
如你得一個3歲仔,比我會轉第2個工人,因仔仔已大,唔怕比工人蝦,同時會轉用bun.
個時我請第一個印又係請印照顧我個囡到2歲,個時個case同你一樣,覺佢麻麻,但湊我個囡都叫ok,但最後都決定請個本地bun,我個囡好鍾意個bun及個bun工作我都滿意,又可教我囡英文,我都好開心,冇做錯決定 :lol:

男爵府

我先后請過4個印姐之后,轉咗菲姐.覺得好好多.
快樂的甜芋快樂的甜芋

子爵府

唔續

禁止訪問

民房

偷錢梗唔續la, 小朋友大la, 知道得唔鬼, 我會轉賓賓, 同小朋友talk more English la...我用印印4年,要轉賓賓la,,,,

首頁

尾頁

跳至