跳至

首頁

尾頁

子爵府

忍唔住, 而家仲買大肚衫.

哈~ 上胎的大肚衫, 多數都係短袖的.
褲, 得返兩條0岩著.

本來諗住唔買咁多, 今胎只買了兩條褲 (一牛仔褲, 一西褲)
衫呢~ 買左兩件中袖娃娃裝, 諗住生完後都著得返.

結果 .....
呢排天氣一凍, 就好似冇晒衫著咁.
褲又唔厚身.

上胎買的, 多數去 '媽媽世界', 趁佢減價先買.
今胎買的, 去左花園街 GLADY

GLADY 係就係平 d, 但平均都要二百幾一件.
諗返, 媽媽世界減價, d 褲都係三百幾.
但計落, 論質地, cutting, 襟著 ..... 都係媽媽世界好 d.

最後, 頂唔順呢排凍左好多又冇衫著,
去左媽媽世界買左條燈芯'佣' 褲, 七折後三百幾.
同一件長袖樽領 t-shirt, 百幾蚊.

好扺呀! 件衫個款, 生完後都著得返.
褲呢 .... 就難 d lu .

雖然好似好唔抵, 著多兩個月就生.
但, 每朝搵衫著又搵唔到時, 真係幾唔開心.
間中, 我著我老公 d 長衫衛衣咋~ 如果唔係, 邊有咁多長袖?!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 忍唔住, 而家仲買大肚衫.

其實我都要買﹐因為我個肚遲D仲會大D﹐依家著開D衫都有比較緊。

我又係搵衫著又搵唔到。

子爵府

好媽媽勳章

我都是怕涷, 忍唔住在上星期在荃灣買左2條運動款的長褲, 不過薄身些, 就$150/2條, 再買左一套長裡衫加牛仔褲($150). 但是想緊想買多幾件長袖衫.

大宅

頭o個幾個月因為心情太興奮, 所以買左好多大肚衫 (不過全部都係夏天衫!!) 到而家, 突然涼左咁多.... 又吾想再去大肚衫專賣店買 (因為其實都幾貴架!)... 所以前幾日去左北角馬寶道出入口店, 買左好多L/XL 衫當大肚衫咋... 又吾老土, 將來又可著番....

大宅

之前家姐比左d褲我, 我自己就買左一條, 不過只可以著到6-7個月, 依家好緊唔岩著囉, 上星期就走去買左3條褲, for冬天著既, 衫我就一路都keep住有買, 我就去買d cup住個pat pat既, 又唔會cool住條腰, 第日生完又著得返, 都ok呀, 我覺得大肚都要扮靚架嘛, 成日著黎著去個d, 都真係悶架, 加上天氣轉涼, 都真係好似無乜衫著咁, 有時打開個櫃都會煩惱架, 所以買下衫個人都開心d...

民房

我上個星期先買咗三件長袖衫, 不過大肚衫都真係幾貴, 最貴d連身裙, 一條都要$700以上. 上個星期去另一間shop見倒d衫好young好鍾意, 一d都唔老土, 有好多都好想買, 但因為太貴, 最後下定決心只買最需要著嗰三件... 依家又想再買褲因為覺得依家著緊嗰幾條褲有d緊.
come and see our baby -->> http://framophic.com/blog/

子爵府

哈~ 原來大家仲有買衫架?!
我以為得我自己咁嘥錢添 :p

大宅

好彩有friend比左幾條大肚褲同天冷大肚裙,我淨係去bluestar/belano 買大1-2個碼既衛衣著, 夠平, 大肚衫我唔捨得買,成100-200蚊件, 又唔著得耐
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

大宅

我都忍唔住買咗2仲短身4骨袖娃娃褸仔!!!! 生完又可以著番

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我而家都掙扎緊買唔買好
暫時仲夠著既...

大宅

嘻....我都想買多一件大肚婆裙冬天著, 不過仲未揀岩, 話時話, 揀得來, 二月bb都出世啦, 可能都未必會再買.....但係又貪靚囉 :lol:

男爵府

畀面勳章

我都買咗條長裙同一條厚運動褲,
本來諗住唔買但突然涷咗
唔買唔得

洋房

I just buy a 長裙 today coz I have a wedding dinner this Sat. :lol:

首頁

尾頁

跳至