跳至
[2006年] 開刀mama

首頁

尾頁

複式洋房

開刀mama

你們都傷口仲痛唔痛呀?
大大話話都成廿幾日啦 , 但都好痛喎,請問你們是否一樣呢?
幾時可以做運動呀?

複式洋房

Re: 開刀mama

出左院就無痛過喇喎... 你係咪郁到佢先痛定係平時唔搞佢都痛呀?

輕微的運動我得閒都有做, 不過劇烈的運動就打算檢查時問醫生做得未

複式洋房

NOVMAMI,

我有時坐得內 , 或者抱bb抱得內就痛下痛下, 其實都唔知係傷口痛, 還是d腸痛, 開刀後, 到現在, 個肚重多風,(成日放屁,所以知還有風呢!)你呢? 有冇依個情況呀?

複式洋房

生完頭幾日就好多屁, 而家無乜喇, 生完之後大約第七日, 我feel到有屁從陰道出黎, 但係就無肚痛喎, 唔知係咪因為食左果皮, 阿媽話開刀之後唔食得薑住, 所以我食果皮化氣

複式洋房

生完已經第三個星期啦, 本來我出左院之後個傷口都冇咩點痛架, 但可能因為上次行街行得耐, 家陣有少少痛 :-(

民房

我都係開完刀成三個星期,傷口呢幾日有少少扯住痛,特別是抱bb耐的時候,另外傷口上1cm的範圍都有些痺的感覺。

洋房

如果可以就住傷口痛,每晚墊個薄枕頭係腹部,趴15分鐘,有助子宮收縮。
傷口最少痛一個月,但有時可能係毛毛扯住痛。
\\(^_^) 我叫Ginnie,爹地幫我起o既,細細個面就紅bobo,所以媽咪都叫我「蘋果小公主」喔!2006年11月2日出世,嬤嬤話我小氣,所以我35週半就出來見呢個世界啦!唔好見我人仔細細,我發起脾氣係聲“大大”喔!開心時就會笑到“ka ka”聲............. :-D

民房

頭一個week最痛,之後出院都仲有痛,而家一個月傷口都有少少痛。而家唔敢做運動,驚整到傷口。我問過姑娘內外完全康服要9個月。

首頁

尾頁

跳至