夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係我有問題??

自從4年前細仔出世後,我覺得我好似對性冇咩興趣,加上要兩個仔年紀相甘唔遠,相差只有兩年,而我老公又係大細路一名,每日將所有時間,精神,體力都放係頭家同細路上面,以前都會盡量滿足老公性需要,但近呢一兩年,我開始減少,最近呢一年直情係可以用唔想做黎形容,每次佢需要我都推,一黎自己真係唔想,冇需要,二黎個人真係好累,三黎我覺得我同老公冇左以前果種感覺,由愛情變左做感情,好似大家已經老夫老妻咁,冇左果種衝動,另外因為我下體成日都有好多分秘流,仲有味,好多人都話我可能係發炎,有菌....但我細仔仲讀緊半晝幼稚園好難抽時間單身去睇醫生,拖左好耐,自己覺得好污糟,唔想同老公行埋,但佢就成日話我唔肯同佢做,咩原因令我唔想,我都有同佢講過,亦嘈過好多次,尋晚又再為呢d嘈,佢成日話我唔體諒佢,話佢係正常男人,係有呢d需要,話我做老婆既都唔幫佢,曾經試過佢講呢番說話,我答佢,"咁就當我唔係正常女人囉,我而家冇呢種需要,話我唔體諒你,咁你有冇體諒我呢?我日日為左頭家為左你兩個仔,我冇時得閒,你以為我日日係屋企好得閒唔駛做,淨係你會累我唔會?!咁不如試下調轉啦,你係度湊仔,顧哂成頭家既野,我出去返工好過呀"
有時真係覺得好憫,係,我唔想做我都有唔岩,我都明佢係有需要,但係呢d野係雙方,兩個都想要先會開心,如果我只係為滿足佢需要而去做,我都只係做死魚,例行公事,咁佢會做得有feel咩,我真係唔知點做,要我只係為求滿足佢單方面需要而去做,我真係好唔想,做唔落,難聽d講,做果刻會令我覺得自己好似做雞咁,但係唔做,佢又要鬧交,我可以點做?

禁止訪問

Re: 係我有問題??

伯爵府

螞蟻人 寫道:
你的心理上已起左一度牆,你係好唔想做個種,所以你有好多理由為自己解釋。其實可以想開少少,搵日沖完涼比自己心理同生理去relax 一下,get ready 咪比佢囉,你話累你可以唔駛自己郁架,佢黎咪得囉。點解搞到甘大問題?? 佢唔happy 出去搵好容易咋,到時咪又搞自己??

Agree!!

You need to 心理同生理 ... relax, relax, relax more...

Your老公肯同你講,唔出去滾已經好好架la!! 大把男人屋企個老婆幾為佢身心付出都好,一樣出去玩!! :-(

首先去睇佐醫生,check下係埋真係發炎先,病向淺中醫,就算唔為佢,健康係最重要嘎!!係人都會病嘎啦,點會污糟??

同時,無論講到呢個問題,你老公有幾黑面都好,心平氣和咁話佢知你真係好累,但係都好明白佢的正常需要,希望佢比時間你去調整,去relax… 如果佢願意,互相比d浪漫感同刺激可能都會有幫助嘎!!

禁止訪問

洋房

hi,咕b,首先你唔需要自責,因為呢樣野係兩方面既,如果你真係唔想,勉強都只會令自己辛苦...
但其他回應你既會員都講得岩,因為你老公對你仲有要求,係一件好事...起碼佢仲未去搞3搞4,所以你地兩公婆應該好好地咁傾o下...
另外,如果你下體真係有問題而你真係抽唔到時間去睇醫生,你可以試o下買洗陰道o個d水試o下,都幾好既,不過當然係去睇醫生好d la...其實都唔需要side好多時間ji,趁個細仔返左學咪去睇囉,應該都好快...但你記住要book左先wor...

最後希望你自己唔好諗埋一邊,兩公婆應該要坦承,你要將你既感受同佢講,等佢明白,如果你唔講又拒絕佢,只會令佢諗埋一邊...開心d喇,冇野解決唔到既....

民房

見左醫生先啦
可能真係有問題

老公果邊
心平氣和咁傾下啦

再唔係..你可以用口

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我覺你唔睇諒你老公多些,男人有需要,係人都知,而且佢要解決搵老婆是正常的,佢要求又不過份(指密度),但你就搵好多理由比自己去推卻,有病就去睇醫生啦,相信唔會晒你好多時間,要照顧小朋友真係會好累,但總可抽出時間比自己,要維繫夫妻關係,性不可少,你只想自己想不想做,有否倒過來想佢好想做呢?因為性而破壞你們夫妻關係值得嗎?長時間老公在家找不到滿足,要外求時,就會引起令一個問題,而這個問題絕對是由你引發的,你願意看到這個局面嗎?

子爵府

男人通常睇性好重要, 你唔比佢而無溝通好, 佢會覺得你對佢唔好或者其他負面感覺

你個病好快d睇醫生, 嘔嘔下更嚴重就唔好啦

子爵府

好媽媽勳章

其實我以前都係咁...唔想同老公做...覺得好累...好想訓...而且無需要...但係企係老公既角度諗...佢係男人...佢都有需要...同老公傾...佢話呢d係我心理問題...我都覺得係...慢慢自己去克服...而家好好多...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

同意!

414928 寫道:
我覺你唔睇諒你老公多些,男人有需要,係人都知,而且佢要解決搵老婆是正常的,佢要求又不過份(指密度),但你就搵好多理由比自己去推卻,有病就去睇醫生啦,相信唔會晒你好多時間,要照顧小朋友真係會好累,但總可抽出時間比自己,要維繫夫妻關係,性不可少,你只想自己想不想做,有否倒過來想佢好想做呢?因為性而破壞你們夫妻關係值得嗎?長時間老公在家找不到滿足,要外求時,就會引起令一個問題,而這個問題絕對是由你引發的,你願意看到這個局面嗎?
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都有試過用果d清洗水灌洗,係好少少,但用完一個療程(大約一星期左右)之後又係一樣,我都準備會去睇醫生,希望睇完醫生之後情況會好轉
另外想問,其實我應睇普通西醫定係婦科??有d朋友話要睇婦科,有d就話先睇普通醫生先,話開藥都係差唔多,通常會先食 / 塗一個星期消炎藥,話普通西醫唔得先再睇婦科...咁我應該點好呀?
hi,咕b,首先你唔需要自責,因為呢樣野係兩方面既,如果你真係唔想,勉強都只會令自己辛苦...
但其他回應你既會員都講得岩,因為你老公對你仲有要求,係一件好事...起碼佢仲未去搞3搞4,所以你地兩公婆應該好好地咁傾o下...
另外,如果你下體真係有問題而你真係抽唔到時間去睇醫生,你可以試o下買洗陰道o個d水試o下,都幾好既,不過當然係去睇醫生好d la...其實都唔需要side好多時間ji,趁個細仔返左學咪去睇囉,應該都好快...但你記住要book左先wor...

最後希望你自己唔好諗埋一邊,兩公婆應該要坦承,你要將你既感受同佢講,等佢明白,如果你唔講又拒絕佢,只會令佢諗埋一邊...開心d喇,冇野解決唔到既....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢尋晚又冇咩事,冇面色冇嘈我....我追完劇集佢仲走黎[聊]我睇4仔 不過係佢[聊]我睇之前5分鐘,我又有野流出黎,自己覺得污糟...而且偏頭痛又發作....佢都有坐係床邊陪住我訓,但最終都係冇做到,不過就應承左佢今晚陪返佢睇4仔,希望今晚我可以啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

其實睇普通醫生同婦科都可以的,你唔係什麼大件事,但睇婦科最好就預約先,如果怕傅染老公,叫老公用套咪得囉,等醫好左先唔用,比佢止住咳先都好,不過最重要是兩公婆取到共識,希望你們性生活愉快

複式洋房

咕B,

妳不要覺得女性病是一種"污糟"的東西,其實大多的女仕們都會有時候遇上這些情況,既然妳因此問題而覺得跟妳先生行房會感到難為情的話,妳就更加應該大方一點告訴他,讓他明白妳的苦況,再找妳的親戚或朋友協助妳看管小孩一天吧!

我試過有類似的女性毛病都會跟我的丈夫說,我覺得這不是一件值得尷尬的事啊!倆夫妻又有何不能說呢!所以妳大可以開懷一點跟他說出妳的情況 他是有責任去保障妳的健康呢!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

梗係睇婦科啦, 婦科有張婦科床檢查架麻, 設備又齊全, 普通醫務所未必有床比你檢查架~~

複式洋房

我自己覺得兩公婆,有時都唔係下下一定要睇自己有冇需要,佢有需要,你又愛佢,咁未陪下佢做佢鍾意做既野lor,等於佢陪你行街買野一樣,大家就下lor。

當然攪好身體最緊要。

首頁

尾頁

跳至