自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個女的被請到麥當勞生日會, 我想問除了我外, 我方唔方便帶埋我亞媽去

因我媽都未去個麥記生日會, 同時佢好想睇下個孫女玩, 但如我帶多一個人, 是否主人家要加cost??

個主人家是我女同學, 我地互不相識, 又唔好意思問主人家
有捨必有得 有得必有失

禁止訪問

Re: 我個女的被請到麥當勞生日會, 我想問除了我外, 我方唔方便帶埋我亞媽去

男爵府

Re: 我個女的被請到麥當勞生日會, 我想問除了我外, 我方唔方便帶埋我亞媽去

應該係計人頭

最好問清楚主人家,有D人會唔預家長添

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 我個女的被請到麥當勞生日會, 我想問除了我外, 我方唔方便帶哩我亞媽去

張邀請咭應該有聯絡方法.....

我建議你通知一聲主人家你會帶多一個人去, 等人家可以預到人數嘛~~~

如果你媽咪去到叫野食主人家找數咪多d囉, 我覺得主人家唔介意既, 最緊要你有禮貌之前講聲.

禮物方面就最好預番咁上下價錢既禮物啦....e.g. 你同囡囡去, 當每人叫一個餐加埋around $50-$60, 咁我會買一份至少$80-$100既禮物去. 貴少少唔緊要, 但一定唔好少過你叫野食既錢囉..... 多d人去就預番份禮物大d啦!!

侯爵府

WinChi,
如果你諗住帶埋亞媽去...最好方法係...你多買一份禮物law...有好多時...我帶埋工人姐姐去人地個生日會..我都會帶多一份禮物.....

男爵府

Dear All,
Many thanks very your valuable advice

WinChi
有捨必有得 有得必有失

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

通常幫小朋友開得生日會既父母都係想一齊開心,都唔會咁小器同你計較多唔多一個半個人架啦,係嘛?

我覺得冇乜問題既~
除非你帶成條村咁去食人一餐啦~
我見過有1家4口再帶埋工人去人地麥記生日會添~

公爵府

畀面勳章

我想主人家唔多計較多個人吧, 佢地攪得生日會, 都大約預左人數吧.

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

禁止訪問

男爵府

堯堯豬媽 寫道:
WinChi

原來你亞囡都有份去呀,早出聲嘛~~~
我開頭都叫埋我隻佬去,佢話唔係咁好,
你幾點去呀???
仲有使唔使打番比主人家呀??

當然要打比主人家啦

有捨必有得 有得必有失

首頁

尾頁

跳至