懷孕前後

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

呢幾日feel 到m痛越來越密,唔知喺咪就來生得?

男爵府

Re: 呢幾日feel 到m痛越來越密,唔知喺咪就來生得?

你有冇成日急"便便"呀??如有應該差唔多啦,係我老死個亞媽講我知架,我自己就係甘樣啦.

別墅

我都係有M痛感覺...但係就無急"便便"Wow~
咁係唔係未生得呀?

珍珠宮

我開頭都係m痛的感覺, 4個鐘頭後就開始有急"便便的感覺, 一共五小時就生左..

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我昨日都開始有小小m痛同急便便的感覺, 之後我真係要便便, 而唔係生得喎!

大宅

你所講的m痛係咪即係個子宫收縮?
我睇d資料話宫縮都有分真宫縮同假宫縮,
我自己當時生之前兩星期就開始feel到有宫縮的情況,
仲要幾痛同幾有規律, 但次次都係報假案, 未生得,
結果都係見紅後先到真正的宫縮,
如果真係生得, 你一定分得到!

大宅

我諗個個人唔同瓜,我就前日見紅又有m痛入左院,點知入左院後就一d動靜都冇,又冇咩痛又咩紅tim,醫生就叫我出院先,後日返去催生啦。
姑娘都有講有d人見紅都未必生得住。
唉~我等小b等到好痛苦啦,41 weeks都未肯出黎 :-( :-(

伯爵府

杜杜,
果日見你話見紅仲以為你生咗tim :lol:
杜杜 寫道:
我諗個個人唔同瓜,我就前日見紅又有m痛入左院,點知入左院後就一d動靜都冇,又冇咩痛又咩紅tim,醫生就叫我出院先,後日返去催生啦。
唉~我等小b等到好痛苦啦,41 weeks都未肯出黎 :-( :-(

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

有規律的宮縮先算
其實作動唔一定要見紅先陣痛
我第二胎就只有陣痛,入到醫院檢查已開四度但仍沒見紅,落到產房由姑娘穿水
不過到真正作動,你一定會知,因為唔難分

大宅

米奇BB 寫道:
杜杜,
果日見你話見紅仲以為你生咗tim :lol: [quote]
杜杜 寫道:
[/quote]
唉~仲未生呀,好驚好慘呀!!
我昨天才出院問左醫生呀,醫生同我講完我周圍d大肚婆都"鄧"我好驚
醫生講會先檢查個子宮頸成熟未=鬆未,如果未成熟要塞藥,等陣痛等鬆,第一日塞1粒,第2日先可以再塞,塞2粒,第3日塞3粒,第4日塞4粒(佢講到呢到我周圍d媽媽已經"哇"左一聲,我就被佢嚇呆左,咩都唔識講)
而且佢講塞藥期間係0係產前房,冇得用任何止痛方法架(超驚
)
之後佢仲講子宮頸成熟的話才去產房,之後會同我穿水,吊催生藥,吊藥期間冇得食野同飲水,如果24小時內生唔出會開刀....
我昨天聽完醫生講完,返到屋企同我老公一度講一度驚到係咁喊!

伯爵府

杜杜,
我未試過塞藥,唔知係點&會唔會痛,但我果時有吊催生藥,催生藥會令子宮收縮,會痛,到果時你就唔會想食嘢ga喇!不過吊催生藥可以打止痛針,同聞笑氣,我果時都有打止痛針,不過無聞笑氣(e院無得聞),如果你真係驚痛,可以做無痛ga!唔好喊啦!你喊bb會知ga! :mrgreen:
杜杜 寫道:
[quote]
米奇BB 寫道:
杜杜,
果日見你話見紅仲以為你生咗tim :lol: [quote]
杜杜 寫道:
[/quote]
唉~仲未生呀,好驚好慘呀!!
我昨天才出院問左醫生呀,醫生同我講完我周圍d大肚婆都"鄧"我好驚
醫生講會先檢查個子宮頸成熟未=鬆未,如果未成熟要塞藥,等陣痛等鬆,第一日塞1粒,第2日先可以再塞,塞2粒,第3日塞3粒,第4日塞4粒(佢講到呢到我周圍d媽媽已經"哇"左一聲,我就被佢嚇呆左,咩都唔識講)
而且佢講塞藥期間係0係產前房,冇得用任何止痛方法架(超驚
)
之後佢仲講子宮頸成熟的話才去產房,之後會同我穿水,吊催生藥,吊藥期間冇得食野同飲水,如果24小時內生唔出會開刀....
我昨天聽完醫生講完,返到屋企同我老公一度講一度驚到係咁喊!
[/quote]
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

我近日都有m痛及腰骨痛, 忡成日要去便便, 我35週++, 係唔係差不多?

首頁

尾頁

跳至