懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

係咩得姑娘冇醫?????????

我想知係公立醫院(廣華)生BB,如果係順產,係咩只係護士冇醫生嘅

複式洋房

Re: 係咩得姑娘冇醫?????????

好似政府醫院一向都係助產士接生,仲可能有幾個男實習既醫生仔眼望望學點接生....這是我朋友在瑪麗的經驗。佢話佢不自覺地合埋腳,仲比個助產士鬧佢你合埋腳點生呀!"甲"死亞b咩!真慘....我覺得生b最偉大都係要收連d氣!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我係廣華生個仔,當你順產生時你望都唔好望見到e生,因為係助產士幫你接生,佢地經驗好好,連逢針都係佢地一手包辦,touchwood要見e生真係唔慌好野架
助產士一日接咁多個b,點都好經驗過e生啦,唔駛擔心咁多喎
eneri 寫道:
我想知係公立醫院(廣華)生BB,如果係順產,係咩只係護士冇醫生嘅
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

大宅

係呀冇咩事係唔會有醫生架 ,真係touchwood要見e生真係唔慌好野架

其實會唔會張"助產仕"改名叫"接生醫生" d 人先會對佢地有信心呢..?? 好多人都好似覺得多左個助字就係底一級咁..
其實佢地比醫生更清楚點接生...

大宅

我係qe姑娘,不過唔係婦產科,還記得幾年前學生時去過產房實習,看見助產士都好pro的,老師話助產士仲好過政府醫生,因為醫生只是客串接生,除非難產才由醫生接(他們可以負多d責任),而助產士就反而專職,她們要接生超過100個才可以畢業的.....但最近政府請多了助產士的學生...so都要睇彩數了~~

大宅

我都覺得醫院的助產士係pro d 架....
好似我9月o係屯門醫院生第二胎時...
唔知做乜話聽到bb 個心跳弱...
個醫生走埋o黎..又話我唔夠位生bb出來..
話要吸bb出來...
跟住個助產士睇下...
又用手撩下(給我的感覺)...
跟住話我夠位生(夠大)可以自己生出來...
唔駛吸出來...
好彩咋...
唔係阿囡個頭唔知變左乜形...

而當時我件餅已換好衫入來睇我生阿囡架啦..
點知因為醫生話要吸阿囡出來..
搞到佢無得入來睇住阿囡出世...
佢果時已係門口...(我依稀見到佢個身影...)
佢一走...阿囡就出世啦...
所以...助產士係好pro 架..
唔駛咁擔心...

大宅

助產士日日係咁執仔, 經驗梗好過 d e 生啦...... 無咩都唔好望見 e 生呀, touchwood 有咩事先要見0架....

大宅

Thank you so much!聽完你哋咁講我都定啲,冇咁驚!

伯爵府

政府醫生生多數都係助產士接生架喎...

首頁

尾頁

跳至