意見反饋
義工

自由報料 今日: 26|主題: 266445

AIG信用卡於外地比人冒簽

大宅

國民生產總值:1484

AIG信用卡於外地比人冒簽

如題, 老公去泰國簽卡付款, 回港後張卡於彼邦繼續比人冒簽, 同日可以於泰國, 香港, 再在泰國比人冒簽, 好明顯係AIG既SECURE有問題, 同一日識飛都唔會一個鐘來回兩國簽卡架,打電話比AIG , 佢地好似唔係好緊張個CASE, 問佢地使唔使報警, 佢地又話遲D有人跟進, 但係家下都未有任何電話比我地

伯爵府

國民生產總值:16635

Re: AIG信用卡於外地比人冒簽

唔係AIG問題, 係泰國問題, 我上次在泰國都只是在大百貨公司簽card, 半年後hsbc打黎,話我張card比人偷了資料, 換過一個 credit card no比我.
我臨去泰國少簽card為妙.
星期五是無飯主婦日

男爵府

國民生產總值:8379

BK Milk勳章

泰國真係咩都有, 各位要小心呀~

男爵府

國民生產總值:6952

我有次去英國荷蘭都俾人盜用, 唔單泰國係咁, 壞人全世界一樣。
其實要證明俾人盜用唔係好難, 我俾人簽左六萬元, 但他們用卡時, 我人在香港, 唔使上身, 但張卡就block左, 無俾過張新卡我, 我估可能無端端入左黑名單~~ :-(

禁止訪問

國民生產總值:12373

複式洋房

國民生產總值:469

我都有AIG卡WOR....用卡真係有時擔心到死....

大宅

國民生產總值:2789

candy_kent 寫道:
好多年前我都試過, 無啦啦係馬來西亞某大酒店內食野又係比人double兩次碌card, 返到去hk到收到statement才知道, 好彩攪左6-8個星期之後唔洗我比果條數jar.

我舊年去馬來西亞,到咗 airport 一碌card叫的士返酒店,
末到酒店 AIG 已經打電話比我:問我係咪到馬來西亞?
好快.....約10分鐘

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.