婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

14歲 大約 5’高 是否太矮

我個女今年14歲,大約 5’高 是否太矮, 如果想睇醫生, 應該睇邊科? 各位mama 有冇醫生可以介紹。

大宅

Re: 14歲 大約 5’高 是否太矮

唔係嘛, 14歲仲有排高喎.... ?-( ?-(

洋房

但其他同學都比我個女高, 而且我個女今年都冇高過, 又或者有冇一些增高的方法呢? :

大宅

打籃球, 跳高, 跳繩, 應該有幫助~

男爵府

那你女女黎左月經幾耐呀?聽醫生講,好似一黎月經,就只可以高多一至兩年。
mamgo 寫道:
但其他同學都比我個女高, 而且我個女今年都冇高過, 又或者有冇一些增高的方法呢? :

子爵府

係高得慢好多好多,得高多少少!

寶貝儀 寫道:
那你女女黎左月經幾耐呀?聽醫生講,好似一黎月經,就只可以高多一至兩年。[quote]
mamgo 寫道:
[/quote]
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

禁止訪問

好媽媽勳章

洋房

我個女12歲已經黎左月經,我都聽講,好似一黎月經,就只可以高多一至兩年, 佢而家 14 歲,就算再高都有限, 所以有些担心.   :cry:

子爵府

mamgo

咦,咪同我之前差不多?12歲M,我到14歲就比12歲高小5cm,14歲後到宜家就只高了1cm :-(

之前有媽咪提供的醫生資料:
佢地個電話係 Tel: 36X7-7877
www.qualigenics.com

呢條link可能對你有用的,click here!
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

洋房

beverly
我call 咗 qualigenics, 但佢地話14歲, 來了 m, 即是已經發咗育, 去睇都無用, 而且都好貴, 第一次見都要 $1000, follow up 都唔知要幾多 $

我見到有個廣告賣kicker, 話可以增高, 請問有冇mami試過

大宅

試下打籃球丫,我以前打籃球,標高左
又可食鈣片、飲高鈣奶,對骨骼成長有益!
mamgo 寫道:

公爵府

可以可講下14歲的小女孩父母高度?
高度會遺傳影響.
恭賀新禧,迎春接福!

子爵府

第一次$1000,好貴呀!

mamgo 寫道:
beverly
我call 咗 qualigenics, 但佢地話14歲, 來了 m, 即是已經發咗育, 去睇都無用, 而且都好貴, 第一次見都要 $1000, follow up 都唔知要幾多 $

我見到有個廣告賣kicker, 話可以增高, 請問有冇mami試過

洋房

Mrs.Chan

我有5'4", 我老公高我少少, 大約5'5" or 5'6", 我地都唔算太矮, 但唔知算解我個女咁矮.

公爵府

我個人覺得, 香港女人5呎4唔算矮, ok~
男人5呎5-6, 普通高度, 但你個女真係偏矮喎
恭賀新禧,迎春接福!

首頁

尾頁

跳至