跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

有冇人知產前運動班会教什麼? 政府hospital產前運動班要幾錢?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 有冇人知產前運動班

qe係要俾$100,上一堂有2個課題,10:30am-12pm,但全部full曬,我本身都想上既,但係個護士話我成34週上第一課都無用,SO我無報名

大宅

Re: 有冇人知產前運動班

我0係 QM 上, 第1堂 $100.-, 之後每堂 $60.-
產前運動班教產前0既適當運動、舒緩痛楚、生果時0既用力技巧、呼吸方法等...

大宅

Re: 有冇人知產前運動班会教什麼? 政府hospital產前運動班要幾錢?

廣華既運動班唔使錢, 不過一班只有幾個位, 所以好快就full, 佢地會教你宜家可以做d 乜野運動, 點樣呼吸, 點樣訓覺既睡姿..等, 產後有乜運動可以做, 不過頭果3個月都唔讚成做劇烈運動..

大宅

Re: 有冇人知產前運動班会教什麼? 政府hospital產前運動班要幾錢?

係呀, 滿0左28wk 先可以上班0架~~~

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

聽人講話廣華唔會再攪運動班啦!

yee79 寫道:
廣華既運動班唔使錢, 不過一班只有幾個位, 所以好快就full, 佢地會教你宜家可以做d 乜野運動, 點樣呼吸, 點樣訓覺既睡姿..等, 產後有乜運動可以做, 不過頭果3個月都唔讚成做劇烈運動..

大宅

咁你打去廣華問下, 因我上完左2堂
但返到屋企都冇乜做過..太懶 :lol:
宜家要的起心肝做先得...

anita_yps 寫道:
聽人講話廣華唔會再攪運動班啦!

[quote]
yee79 寫道:
[/quote]

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

都唔駛問啦, 我上次上分娩的認識都有播一d產後運動video, 同埋教陣痛時點樣呼吸, 加上有人俾左d孕婦雜誌我睇, 圖文並戌教點做產後運動, 加上就快生得啦, 自己睇書好過啦。

yee79 寫道:
咁你打去廣華問下, 因我上完左2堂
但返到屋企都冇乜做過..太懶 :lol:
宜家要的起心肝做先得...

首頁

尾頁

跳至