論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

你的工人喜歡手洗衣服?

我家姐姐好喜歡手洗衣服,總喜歡用肥皂洗.bb的衫當然手洗安全的,但她自己的衫我叫她儲齊一籃用機洗,她就中意每日洗.喜歡衛生都不錯.以前個賓就中意3件都用機,山有時bb的衫都用機洗.你的工人又點呢?
:wave: :pint:

別墅

Re: 你的工人喜歡手洗衣服?

D印印個個都係咁, 扮晒勤力, 叫佢用機都手洗.

好似我EX印印咁, 又懶又大膽, 夠膽將佢D衫同我地D衫一起機洗, 連D 底底 & BRA 一起放入去, 最激氣架係睜大眼講大話, 死唔認有, 我簡直想殺人.

子爵府

醒目開學勳章

我個陽光賓又係鍾意手洗衫,仲會幫我抽起一些質地較特別果D,其他先放落機洗,陽光妹D校服就通常會手洗,佢話
每日都著,手洗會"襟"D喎!我以前唔理架,乜都放機洗,印象中我自己未試過手洗。
(我係佢初黎時特登教佢睇洗水牌邊D機洗、手洗、乾燙、濕燙佢都識)
因為我屋企係分開顏色同每人一機,所以無乜問題發生,佢會一個星期用洗衣機1~2次,視乎天氣,仲會"me埋"手洗內衣(佢驚我睇到佢D七彩旗 )

男爵府

好媽媽勳章

雖然我比佢用洗衣機,但佢d衫仍用手洗,可能佢衫唔多,而我又要求佢每日換衫,所以無可能儲太多衫才開機洗

大宅

我個姐姐得舖牛力, 成日用手洗衫都好大力, 佢用d毛巾好快就穿, 所以老公成日叫我唔好比bb d衫佢用手洗, 叫我比工人用機洗, 我唔肯, 我好唔中意d衫積幾日先洗, 唯有成日提下佢要細力d洗衫囉.

別墅

我個印印都係用手洗佢自己D衫
但牛仔褲試過得一條都用機洗

首頁

尾頁

跳至