產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽咪在威院生的好遭遇?

實在聽了太多威院的恐怖情況,會不會有媽咪在威院生,但情況不壞的好遭遇呢?等像我這些快將在威院生的媽咪放心小小!

伯爵府

2019新春慶豚圓

Re: 有冇媽咪在威院生的好遭遇?

我o岩o岩生完..我覺得威記ok喎~唔係想像中咁差囉~係產房忙d囉~不過都有3個姑娘陪住我生~生完我仲好好彩有得upgrade上9E~所以你唔洗咁worry喎!7E既姑娘同嬸嬸都ok好人架~

男爵府

我都咁講
我11月中係威院生完
都唔係咁恐怖
產房d姑娘都幾好呀
仲同我講笑tim
去到生個時佢地仲比好多support我
所以我老公唔係度我都唔驚
生完上8e d姑娘同嬸嬸都幾好呀
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

複式洋房

聽完好好多,希望我生嗰時好似你們噤!

子爵府

好媽媽勳章

我11月底係威院生完
產房姑娘好好,會同你傾下偈,全程有1-3位姑娘在房內,時時刻刻都會留意你的情況
生完上8F,姑娘阿嬸都好,會主動教你揍B及餵人奶
不過坦白講,佢地對內地人及香港人有明顯不同

子爵府

都ok呀..8E姑娘幾好, 7E果個護士長仲好 不過產房入面我就遇倒一個很差的助產士... :-( :-(

大宅

不過我係上年六月既事,由大肚到生我大大話話入左7E(產前病房) 4-5次~~
d護士,醫生,助產士,嬸嬸非常之好人,好NICE架!!不用擔心,
只係平時一有壞case D媽媽就黎bk講,
而好既case無人提咋~~

仲有,產前病房d護士好勁,會記得每個大肚婆既名字!!我覺得好親切架~~
但產後病房d護士就唔會記囉,只會叫我21號床太太~~

[size=medium]不用擔心,你安心"步"蛋,生番個健健康康bb啦~~

複式洋房

多謝你!!!!!!!!!!!!

男爵府

I BORNED MY SON ON MAY 2005, ALL ARE OK.
嬸嬸 HELP ME FEEDING THE BABY, I CAN SLEEP WELL.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題