自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

女兒每天去大便都出血

女兒2歲半,每天去大便都出血(應該是江門損了),但看她的便便又不太硬,不知何解?她不肯吃任何生果及疏菜,怎辨? :-( :-( :-(

男爵府

Re: 女兒每天去大便都出血

有無問過醫生點解會咁?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

vow 寫道:
女兒2歲半,每天去大便都出血(應該是江門損了),但看她的便便又不太硬,不知何解?她不肯吃任何生果及疏菜,怎辨? :-( :-( :-(

你個女仲有冇食奶粉呀? 我個女細果又係有呢個問題, 原來佢飲開既奶粉熱氣, 後尾轉左第2隻就好d。不過都係要多d 飲水, 如果佢唔肯飲, 煲蔗水、紅蘿白水比佢飲睇下得唔得, 或者用小小利賓納溝多d 水, 有小小味, 可能佢會飲。
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

洋房

mclam 寫道:
[quote]
vow 寫道:

你個女仲有冇食奶粉呀? 我個女細果又係有呢個問題, 原來佢飲開既奶粉熱氣, 後尾轉左第2隻就好d。不過都係要多d 飲水, 如果佢唔肯飲, 煲蔗水、紅蘿白水比佢飲睇下得唔得, 或者用小小利賓納溝多d 水, 有小小味, 可能佢會飲。 [/quote]

我無同佢睇醫生呀! 而家仲飲緊s26,每日三餐。想請問轉邊隻奶粉冇咁熱氣?關唔關少食生果及疏菜事?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

vow 寫道:
[quote]
mclam 寫道:
[quote]
vow 寫道:

你個女仲有冇食奶粉呀? 我個女細果又係有呢個問題, 原來佢飲開既奶粉熱氣, 後尾轉左第2隻就好d。不過都係要多d 飲水, 如果佢唔肯飲, 煲蔗水、紅蘿白水比佢飲睇下得唔得, 或者用小小利賓納溝多d 水, 有小小味, 可能佢會飲。 [/quote]

我無同佢睇醫生呀! 而家仲飲緊s26,每日三餐。想請問轉邊隻奶粉冇咁熱氣?關唔關少食生果及疏菜事?[/quote]

你睇下阿女肛門附近, 係咪有"肉粒", 好多時係因為大便硬而整損左, 會有血流。我個女個陣粒"肉粒"好似1粒紅豆咁, 後尾佢大便正常之後, d 肉粒就縮細左。

s26係bb奶粉定係大仔奶粉? 我個女果陣飲雪印, 唔得, 呢隻奶粉好熱, 後尾好似轉飲"美素樂", 唔知家陣仲有冇呢隻奶粉, 因為我個女已經9歲。

你試下開奶果陣, 開多小小水, 等d奶唔好太杰。你個女飲唔飲得開奶茶? 如果得既, 1星期煲一次開奶茶, 開奶茶可以用黎開奶粉一齊飲。其實都冇乜野辦法, 你試下係飯/粥加d蔬菜落去, (切碎), 總好過一d 都唔食。

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

洋房

Thank you mclam

我會盡量比多d水佢飲,睇下會唔會好d。

thank you again!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

唔駛客氣!!

大宅

vow,

聽好多人講飲s26疴d便便會好硬,可以既話轉奶粉都係個好辦法。另外,木瓜有助便便較軟及順暢,如果情況嚴重or持續就要睇醫生啦!

大宅

hi vow

我仔仔剛剛也有這個問題,現在看中醫已改善了

大宅

比果汁佢飲,或者去大大前茶D凡士林.
vow 寫道:

首頁

尾頁

跳至