母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

有冇媽咪bb只吃一邊乳房?

如何才能令bb兩邊也吃?
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

伯爵府

魅力王子

Re: 有冇媽咪bb只吃一邊乳房?

你個b b埋身食 or no?我個b以前 鍾意一邊多d攪到大細 胸~少d果邊 啜 多d就多返la~!

男爵府

venus228 寫道:
如何才能令bb兩邊也吃?

BB可以TRIN,以前丁丁都唔鐘意食一邊,但係一次二次的迫佢,之後就食.最緊要係你堅持唔好怕BB喊.

大宅

我囡囡都係咁呀...食親右邊個時佢都頂返我個乳頭出黎"
但係我次次都要佢食....慢慢黎...

男爵府

queeniedequeen 寫道:
我囡囡都係咁呀...食親右邊個時佢都頂返我個乳頭出黎"
但係我次次都要佢食....慢慢黎...

Yes, well done!

1. Let BB suck the less milk side first, then turn to more milk side afterwards.

2. If BB strongly reject, please breastfeed the more milk side first, then turn to the less milk side~~Once your BB feel asleep.
BB迷糊睡意中, 最易騙...呵呵!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊