意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 51|主題: 127271

女傭保險續約

大宅

國民生產總值:1897

女傭保險續約

今日收到道亨續約通知書, 保費折扣後$748兩年, 唔知有冇第二間保險公司買女傭保險會再平d呢?上次幫 道亨都只係600兩年蚊, 今次貴左148蚊, 好似唔係好抵。

公爵府

國民生產總值:28388

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 女傭保險續約

我剛剛係網上查到一間叫 金時 既保險 外傭保險好似好平...我黎緊都要幫菲姐買勞保...想問下有無人係呢間到買過呀?

公爵府

國民生產總值:28388

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

金時保險

別墅

國民生產總值:743

如果早d知道有呢間保險公司就好啦 !!

珍珠宮

國民生產總值:31164

好媽媽勳章

大家要留意唔同的保險公司的家傭保險賠償額可能有少少唔同.
例如我請印印第一年的家傭保險係agent送的, 睇門診最多只賠$150 (但我同印印睇樓下個醫生要$220). 到第二年我幫襯自己買人壽跟開的agent, agent俾discount我, 折實$730/兩年. 而睇門診最多原來係賠$180. 我個印上年已經睇了兩次醫生, 我已經回了第一年的本了.

大宅

國民生產總值:1722

穩唔穩陣

mrs.so 寫道:
金時保險

複式洋房

國民生產總值:287

check過'金時"只係保險代理,不是保險公司,承保是一間本地小型保險公司,通常賠償能力較弱。claim得稍多,第2年就加 loading,道亨都係咁。

大宅

國民生產總值:1722

咁有無其他好提意

pigqueen 寫道:
check過'金時"只係保險代理,不是保險公司,承保是一間本地小型保險公司,通常賠償能力較弱。claim得稍多,第2年就加 loading,道亨都係咁。

大宅

國民生產總值:2624

咁平!我剛續要八百多!
cindyma876 寫道:
今日收到道亨續約通知書, 保費折扣後$748兩年, 唔知有冇第二間保險公司買女傭保險會再平d呢?上次幫 道亨都只係600兩年蚊, 今次貴左148蚊, 好似唔係好抵。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.