自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

同期有個女仔一齊入黎,大家已經做左四年幾。
佢話喺公司我係唯一一個岩咀形同講到秘密嘅人。
不過見佢平時都好百搭,乜人都傾到,又專搵asst manager吹水。我只會當普通同事看待

男爵府

回覆:公司同事可以做到交心朋友嗎?

有人真係可以,但我自問唔得,
我比較自我,習慣同人保持距離,
平時吃喝玩樂哈哈笑笑完就算

greenpea    發表於 13-8-24 11:34

珍珠宮

咁無話同你啱傾就要做獨家村㗎,同同事吹下水都好正常。我現今大部分好朋友都係原本係同事,其實你覺得佢啱傾咪傾多兩句囉,有咩所謂?

子爵府

育兒性格勳章 BK Milk勳章

我&我啲同事超friend
.放假都會相7

大宅

回覆:morganBB 的帖子

有行街食飯買衫,但而家絕少講屋企d野

大宅

回覆:JoanC 的帖子

初頭我都覺得ok做到朋友架,但後來發現我同佢講d野,所有同事都知,所以對佢改觀左

男爵府

引用:初頭我都覺得ok做到朋友架,但後來發現我同

原帖由 coffeeclare 於 13-08-24 發表
初頭我都覺得ok做到朋友架,但後來發現我同佢講d野,所有同事都知,所以對佢改觀左

...
係呀!有D仲係以套你料黎周圍換料添

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我同事少,一定唔會

男爵府

醒目開學勳章

我同我幾位同事又係超freind, 連放假都會一齊去街

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

好難

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珍珠宮

可以!friend 到佢㛃咗我個仔

伯爵府

環保接龍勳章

得呀, 結埋婚添, 同事都可以好friend.

禁止訪問

伯爵府

我最好嘅幾個朋友之中有2個以前係同事嚟.

侯爵府

引用:同期有個女仔一齊入黎,大家已經做左四年幾

原帖由 coffeeclare 於 13-08-24 發表
同期有個女仔一齊入黎,大家已經做左四年幾。
佢話喺公司我係唯一一個岩咀形同講到秘密嘅人。
不過見佢平時 ...
我難得都叫有一個,但唔同工種,無衝突會易點做朋友

珍珠宮

唔得啦.....乜都唔好講......

公爵府

畀面勳章

同事會講少兩句,點知咩時候用你講過嘅嘢咬你啖

大宅

可以〜我同我個同事又係同期做咗7年〜我好慶幸有佢哩個朋友〜

禁止訪問

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有人真係可以,但我自問唔得,我比較自我,

原帖由 morganBB 於 13-08-24 發表
有人真係可以,但我自問唔得,
我比較自我,習慣同人保持距離,
平時吃喝玩樂哈哈笑笑完就算
吹下水咪算。有時同事既崗位冇利益沖突係冇野既

首頁

尾頁

跳至