嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb食A+1,塊面生哂粒粒???

我個bb塊面生哂粒粒,唔知關唔關D奶粉事???bb食緊A+1,
之前好似有toptic話食A+1會生粒粒,唔知真定假呢?

食A+1 bb既媽咪,你地bb有冇咁既情況?
thank!

民房

Re: bb食A+1,塊面生哂粒粒???

我BB都轉咗食A+大約一個月touchwood佢塊面無粒粒, 但係d大便就幾硬有次仲屙到佢喊. 我問過姑娘, 佢哋話A+奶比較燥, 所以叫我俾多d水BB飲, 我BB飲多咗水d大便又好d喎. 我諗你BB塊面生粒粒都係呢個原因. 你可以試吓俾多d水BB飲, 睇吓好唔好d. :lol:

禁止發言

大宅

唔通真係奶粉有問題????

複式洋房

my bb drink A+1 no problem.maybe i use rice water.

民房

我bb之前都係食A+,跟住都有好多疹呀,塊面最嚴重,後尾轉食雀巢能恩,d疹無哂呀,但之前睇過醫生話唔關奶粉事,但轉左奶粉後真係無哂喎,而家BB剛13個月,原本諗住可以轉返普通奶粉,但試過食幾餐後d'疹又出返黎喎,真係唔明喇
janeis 寫道:
my bb drink A+1 no problem.maybe i use rice water.

首頁

尾頁

跳至